Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань колишнього СРСР

Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань колишнього СРСРФедерація профспілок України надіслала листа до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, у якому повідомляється про те, що ФПУ розглянула законопроект «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР», який 7 листопада 2012 року було розміщено для громадського обговорення на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі, та вважає вказаний законопроект неприйнятим у зв’язку з тим, що він суперечить чинному законодавству.

У листі ФПУ наголошується: поданий законопроект розцінюється з одного боку – як такий, що обмежує права власності (ст. 41 Конституції України, ст. 321 ЦК України), з іншого – він не відповідає міжнародним актам, а саме – Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, ратифікованою Україною.

Окрім того, дії суб’єкта законодавчої ініціативи щодо подальшого прийняття такого законопроекту можуть дискредитувати Україну як правову державу з усіма її гарантіями законності та принципами непорушності права власності.

Завантажити лист zaperechenja_zakonu.doc [76.5 Kb][89] Завантажити Переглянути документ онлайн



За матеріалами ФПУ

Схожі публікації


Догори