Комітет підтримав позицію Профспілки щодо недопущення скорочення фінансування освіти

Комітет підтримав позицію Профспілки щодо недопущення скорочення фінансування освіти10 грудня 2014 року відбулося засідання комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

На обговорення Комітету винесено, зокрема, пропозиції Міністерства фінансів України до законодавчих актів щодо оптимізації та скорочення фінансування освіти.

Позицію Профспілки працівників освіти і науки України, викладену у зверненні до Верховної Ради України та голови Комітету з питань науки і освіти, озвучив заступник Голови Профспілки Сергій Романюк.

Проти пропозицій Мінфіну щодо механічного й різкого скорочення бюджетних видатків на освіту і науку також виступило Міністерство освіти і науки України, яке представляв заступник міністра Павло Полянський.

У підсумку роботи Комітет підтримав позицію Профспілки та Міністерства освіти і науки України, і вирішив звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням під час підготовки проекту Державного бюджету України на 2015 рік – не допустити скорочення видатків на освіту, внесення змін до Законів України, які погіршують права освітян.


Завантажити звернення до Комітету hrynevych-zaperechen-antisotsialnum-proektam.pdf [275.39 Kb][570] Завантажити Переглянути документ онлайн


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки

Схожі публікації


Догори