Встановлено гарантії для осіб, які у зв’язку з проведенням мобілізації були призвані до військової служби

Встановлено гарантії для осіб, які у зв’язку з проведенням мобілізації були призвані до військової службиВерховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до законів України «Про освіту» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників» – №4889.

Законом шляхом внесення змін до Закону «Про освіту» встановлено освітні, соціальні та матеріальні гарантії для студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів, які у зв’язку з проведенням мобілізації були призванні для проходження військової служби до Збройних Сил України та інших військових формувань України.

Цей закон передбачає, що студенти та аспіранти денної форми навчання не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Також, для осіб, що призвані для проходження військової служби під час мобілізації в особливий період Закон надає право:

– зберегти місця навчання у навчальних закладах та зберегти додаткові види соціального і матеріального забезпечення;

– на відстрочку для складання екзаменаційної сесії та державної атестації у навчальних закладах;

– педагогічному чи науково-педагогічному працівнику зберегти місце роботи, посаду і попередній середній заробіток;

– зменшити розмір плати за навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кадрів або за надання додаткових освітніх послуг з урахуванням перерваного та оплаченого строку навчання.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори