Засідання Президії Спілки ректорів ВНЗ України

Засідання Президії Спілки ректорів ВНЗ України30 вересня 2014 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулося засідання Президії Спілки ректорів вищих навчальних закладів України.

Відкрив роботу заходу президент Спілки Л.В. Губерський. Участь у засіданні Президії взяли Міністр освіти і науки С.М. Квіт, голова профільного комітету Парламенту Л.М. Гриневич, Голова Профспілки працівників освіти і науки України Г.Ф. Труханов, директор департаменту вищої освіти Ю.М Коровайченко, члени президії Спілки ректорів, ректори вищих навчальних закладів України.

Основними питаннями, що були винесені на обговорення президією, стали реалії та перспективи реформування освіти в Україні, імплементація Закону України «Про вищу освіту» та відбувся обмін думками щодо якості освіти, наукових досліджень, фінансових та кадрових аспектів документу.

Особливу дискусію викликало питання оптимізації мережі вищих навчальних закладів, яке підняв міністр освіти С.Квіт. Зокрема, він наголосив, що своїм листом просить у строк до 10 жовтня цього року за участю місцевих виконавчої влади, представників організацій роботодавців та бізнесу провести нараду керівників вищих навчальних закладів з метою обговорення шляхів. оптимізації структури вищої освіти регіону і створення потужних освітніх і наукових центрів європейського рівня. А спільні пропозиції щодо оптимізації мережі вищих передати до профільного міністерства до 1 листопада.

Під час засідання було озвучено результати вступної кампанії 2014 року та пропозиції до проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2015 році.

Такою президією було заслухано інформацію щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання у наступному році та організацію навчального процесу в умовах енергетичної кризи в державі.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
Фото – Андрія Еловікова, прес-центр КНУ імені Тараса Шевченка




Засідання Президії Спілки ректорів ВНЗ УкраїниЗасідання Президії Спілки ректорів ВНЗ України

Засідання Президії Спілки ректорів ВНЗ УкраїниЗасідання Президії Спілки ректорів ВНЗ України

Засідання Президії Спілки ректорів ВНЗ УкраїниЗасідання Президії Спілки ректорів ВНЗ України
0
1 жовтня 2014
2 293

Схожі публікації


Догори