До Дня працівників освіти на Чернігівщині відзначили кращих архітекторів дитячих душ

До Дня працівників освіти на Чернігівщині відзначили кращих архітекторів дитячих душУ перший день жовтня у Чернігівській обласній державній адміністрації традиційно вшанували кращих серед кращих педагогічних працівників – цьогорічних лауреатів обласної премії імені Софії Русової та Георгія Вороного.

Цієї теплої сонячної осінньої днини в ошатній залі зібралась справжня інтелектуальна еліта регіону – педагогічні працівники, які підготували переможців та призерів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, вчителі-переможці та лауреати конкурсів професійної майстерності «Учитель року», науково-педагогічні працівники, які внесли значний особистий внесок у розвиток вищої освіти області.

Піднесений настрій свята був підтриманий звуками ліричних музичних композицій у виконанні колективів Чернігівського музичного училища імені Л.М. Ревуцького, які створили особливо урочисту атмосферу почесного зібрання.

Вітали представників найблагороднішої професії голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв. До участі в урочистому зібранні долучились начальник відділу кадрової роботи облдержадміністрації Олексій Хоменко, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Ігор Вдовенко, ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолій Заліський, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Матвеєва, працівники Управління освіти і науки.

Звертаючись до педагогів, які присвятили своє життя нелегкій і відповідальній освітянській праці, Валерій Куліч зазначив:

- Яскравим свідченням успішної діяльності педагогічних і наукових колективів області є високі досягнення учнівської та студентської молоді. У минулому навчальному році у всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змаганнях школярі області вибороли рекордні 74 дипломи. Переможцями та призерами багатьох всеукраїнських і міжнародних турнірів та конкурсів стали вихованці позашкільних закладі області.

Визначальною є роль і вагомий внесок у виховання молодого покоління потужного професорсько-викладацького колективу області. Вагомими здобутками може похвалитись і студентська молодь вищих навчальних закладів області. За підсумками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2014-2015 навчальному році студенти вищих навчальних закладів області вибороли 23 дипломи.

Відзначив очільник області і внесок освітян області у справу боротьби українського народу за суверенітет, збереження територіальної цілісності, свободи і незалежності України.

- Дякуємо тим керівникам і працівникам навчальних закладів, які активно морально і матеріально допомагають українським солдатам, беруть участь у вирішенні проблем наших співвітчизників, які переселилися з Донецької та Луганської областей. Особлива подяка учителям, вихователям, майстрам, викладачам, усім тим, хто у цей складний для держави час педагогічною мудрістю і високою професійною майстерністю творить майбутнє нашого краю, виховує освічених, національно свідомих, патріотично налаштованих громадян України.

Зі словами глибокої поваги, щирої вдячності, подяки та найкращими побажаннями щастя та добра звернувся до присутніх і голова обласної ради Микола Звєрєв.

Кульмінацією урочистої зустрічі стало нагородження за високі досягнення у справі навчання і виховання підростаючого покоління 20-ти кращих майстрів педагогічної справи обласною премією імені Софії Русової. А також, п’яти кращих педагогічних та науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів премією видатного математика, нашого земляка Георгія Вороного.

Своїми думками про виховання підростаючого покоління у сучасних умовах та секретами того, як же потрібно сіяти зерна знань, щоб вони принесли щедрий урожай успіхів учнів, поділились завідувач кафедри біомедичних радіоелектронних апаратів та систем Чернігівського національного технологічного університету, кандидат технічних наук, доцент Олександр Велігорський; методист позашкільного навчального закладу «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій» Тетяна Матвійчук та вчитель зарубіжної літератури Гончарівської гімназії Валентина Мележик. Завершилось свято традиційним фото на добру згадку про свято вшанування учительського таланту.

За інформацією Управління освіти і науки Чернігівської ОДА


До Дня працівників освіти на Чернігівщині відзначили кращих архітекторів дитячих душ До Дня працівників освіти на Чернігівщині відзначили кращих архітекторів дитячих душ

До Дня працівників освіти на Чернігівщині відзначили кращих архітекторів дитячих душ

Схожі публікації


Догори