Британські профспілки проведуть серію страйків

Британські профспілки проведуть серію страйківБританські вчителі мають намір провести серію страйків проти скорочення зарплат і пенсій і погіршення умов праці. Про це повідомили дві найбільші профспілки працівників сфери освіти королівства, які разом представляють майже 90% вчителів.

Два регіональних страйки заплановані на жовтень, ще один страйк, який буде загальнонаціональним, пройде перед католицьким Різдвом.

Організатором акцій протесту виступають Національна профспілка вчителів (NUT) і Національна асоціація директорів шкіл і профспілки жінок-вчителів (NASUWT). Причиною страйків стала відмова міністра освіти Майкла Гоува протягом тривалого часу вступати в Діалог з профспілками, які намагаються вирішити з ним спірні питання щодо трудових відносин.

Перший страйк пройде вже 1 жовтня і охопить регіони Східної та Центральної Англії. Потім відбудеться акція протесту в північно-східних, південно-східних і південно-західних регіонах, а також у Лондоні, яка запланована на 17 жовтня. Про точну дату загальнонаціонального страйку буде повідомлено пізніше.

NUT: у вчителів немає іншого вибору

«На початку нового навчального року остання річ, яку хотіли б робити вчителі – це готуватися до подальших страйків», зазначає Крістін Блоуер, Генеральний секретар NUT та Президент Європейського регіону Інтернаціоналу Освіти. «Соромно, що Міністерство освіти довело ситуацію до цієї стадії. Але коли здійснюються постійні нападки на зарплату, пенсії та умови праці, а міністр освіти відмовляється слухати та вести переговори, вчителі не мають іншого вибору».

NASUWT: обурення з приводу відсутності справжнього діалогу
«Тиск на вчителів не припиняється», наголосила генеральний секретар Національної асоціації директорів шкіл і профспілки жінок-вчителів Кріс Кітс. «Винагородою за їх нелегку працю і відданість справі стали нападки на їхню зарплату і умови праці. Міністерству освіти прийшов час звернути увагу на становище вчителів, яке значно погіршилося в результаті недавніх реформ. Ми вимагаємо змінити схему оплати праці і пенсійну програму», - підкреслила вона.

Інтернаціонал Освіти: без соціального діалогу немає якісної освіти
Інтернаціонал Освіти закликає уряд Великобританії негайно розпочати діалог з соціальними партнерами.

«Повага до профспілкових прав вчителів є невід'ємною умовою забезпечення якісної освіти для всіх в країні», – заявив директор Європейського комітету профспілок освіти Мартін Рьомер.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори