Канада – Саскачеван: нова угода для освітян

Канада – Саскачеван: нова угода для освітянПрофспілка вчителів канадської провінції Саскачеван уклала нову угоду з владою, яка набирає чинності з моменту підписання.

Профспілка вчителів Саскачевану не виносила цей проект угоди на голосування, оскільки учасники переговорного процесу прийняли умови, рекомендовані погоджувальною радою. І спільно було вирішено підписати угоду без попереднього голосування за неї.

«На сьогодні, коли ситуація в економіці швидко змінюється, ми чули заяви від чиновників провінції про можливе заморожування зарплат в державному секторі», – заявив виконуючий обов’язки голови профспілки вчителів Ренді Клайн, – «І погоджувальна рада після багатогодинного обговорення ситуації настійно рекомендувала обом сторонам прийняти компромісне врегулювання питання».

За останні 18 місяців це вже третя спроба укласти угоду в сфері освіти. Попередні дві пропозиції були відкинуті вчителями у процесі голосування.

Нова угода передбачає підвищення заробітної плати вчителів на 7,55 % протягом чотирьох років. Остання пропозиція, яка була відхилена, передбачала підвищення зарплат на 7,3 %.

За словами Ренді Клайна, також передбачені одноразові виплати, які впливатимуть на пенсії, що робить нову угоду набагато вигіднішою, ніж останні відхилені пропозиції.

Крім того, на 0,25 % зростуть внески уряду в пенсійний фонд вчителів Саскачевану. Також після створення нового регулюючого органу для вчителів, уряд протягом перших двох років буде платити будь-які пов'язані з ним професійні збори.

Обидві сторони домовилися створити робочу групу з питань робочого часу і навантаження вчителів.

Оголошення про це співпало з виходом остаточної доповіді спільного комітету, який розглядав ці питання. У ній розроблено 11 рекомендацій, включаючи встановлення максимальної тривалості шкільного дня і щорічного навчального часу студентів.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори