Форум молодих учителів Черкащини

Форум молодих учителів Черкащини27 березня 2012 року на батьківщині видатного педагога, народного учителя О.А. Захаренка у м. Кам’янка, у відповідності із спільним рішенням обкому Профспілки працівників освіти та науки України та Головного управління освіти і науки облдержадміністрації, відбувся форум молодих учителів Черкащини – «Черпаємо наснагу із чистої криниці педагогічних ідей О.А. Захаренка», присвячений 75-річчю від дня народження славного вчителя.

На форум з усіх регіонів області з’їхалися голови міських і районних рад молодих учителів, творчі молоді педагоги, голови міських, районних організацій Профспілки, працівники обкому Профспілки, обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, відділу освіти Кам’янської райдержадміністрації, освітяни м. Кам’янка.

Відкрив форум голова обласної ради молодих учителів Стецюк Андрій Сергійович – учитель Черкаської гімназії №9 ім.О.М. Луценка.
Запашним короваєм на вишитому рушнику, теплими словами вітали присутніх Могилка Анатолій Петрович – директор та учні Кам’янської загальноосвітньої школи №1.

Голова райдержадміністраці Архип'юк В.В. щиро привітав учасників форуму і презентував здобутки Кам’янського району
Про своє бачення сучасного стану освіти та місце ідей Народного вчителя у навчально-виховному процесі висловились гості: Іван Дмитрович Шарапа – начальник Головного управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, Анатолій Іванович Кузьмінський – професор, ректор Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Ольга Дем’янівна Жалдак – голова обкому Профспілки працівників освіти і науки України.
У своєму вітальному зверненні до учасників форуму, заступник голови обласної ради В.П. Касян відмітив, що проведення заходу такого рівня це прекрасна можливість для освітян отримати новий досвід, обговорити питання педагогічної майстерності тощо.

«Глибоко переконаний, що сьогодні звертатися до дорогоцінної творчої спадщини Олександра Антоновича повинні не лише освітяни. Адже він говорив, що не той вчитель, хто вчить, а той, у кого вчаться. Тож у всьому ми повинні бути прикладом, виховувати і словом, і ділом», – наголосив Василь Петрович.

Про перший досвід впровадження педагогічних ідей О.А.Захаренка розповіди Жужуленко Наталія Петрівна – заступник голови Корсунь- Шевченківської районної ради молодих учителів, вчитель фізики і математики Корсунь-Шевченківської загальноосвітньої школи №2; Левадко Дмитро Олександрович – голова Уманської районної ради молодих учителів, вчитель української мови і літератури Шаринського навчально-виховного комплексу;

Назаренко Ганна Олександрівна – заступник голови Смілянської міської ради молодих учителів, вчитель образотворчого мистецтва навчально-виховного комплексу «Загальносвітня школа І ступеня – гімназія ім. В.Т. Сенатора» м. Сміли.

Представники Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників провели майстер-класи для учасників форуму:«Психолого-педагогічні умови ефективної діяльності вчителя (в контексті ідей О. Захаренка)» – Крутенко О.В., завідувач лабораторії виховної роботи, «Використання досвіду О. Захаренка у професійному саморозвитку молодого вчителя» – Волошенко О.В., завідувач кафедри педагогіки і психології «Реалізація ідей гуманної педагогіки О. Захаренка в умовах сучасної загальноосвітньої школи» – Гаряча С.А., завідувач лабораторії дошкільного і початкового навчання.

Голова обкому Профспілки Ольга Дем’янівна Жалдак працювала з представниками районних профспілок освіти над проблемою «Робота профспілкових організацій з молодими вчителями з впровадження в життя ідей О.А. Захаренка».

Підсумки роботи форуму підвела ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Миколаївна Чепурна.

На завершення роботи форуму, його учасники прийняли звернення молодих вчителів Черкащини до владних структур всіх рівнів та освітян області. У ньому вони закликали органи влади та місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів підтримати освітянську галузь, сприяти забезпеченню працівників освіти визначених чинним трудовим законодавством трудових та соціально-економічних прав і гаранті.

Одноголосно підтримали учасники форуму пропозиції О.Д. Жалдак про направлення звернення до Президента України В.Ф. Януковича про присвоєння Олександру Антоновичу Захаренку почесного звання Герой України (посмертно) та О.Г. Гончарика про клопотання перед владними структурами, Міністерством освіти ті науки, молоді та спорту України про присвоєння загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3 імені Олександра Антоновича Захаренка.

Учасників форуму молодих учителів пісенним дарунком привітали учні та педагогічні працівники Кам’янської ЗОШ №1 і Будинку творчості дітей та юнацтва.
Побувавши в ЗОШ І-ІІ ступенів № 3, колишню семирічну школу, яку закінчив О.А. Захаренко, учасники зібрання вшанували світлу пам'ять Великого педагога покладанням квітів до його барельєфа, відвідали кімнату-музей О.А. Захаренка, познайомилися зі школою, переглянули виставку творчих робіт учнів та працівників школи.

Багато цікавого молоді педагоги довідались із розповіді О.Г. Гончарика – директора, учителів та учнів школи, які проводили екскурсію.
Всі учасники форуму також відвідали музеї О.С. Пушкіна та П.І. Чайковського.

Форум відбувся з метою піднесення авторитету професії вчителя, усвідомлення молодими педагогічними працівниками їх ролі в навчанні та вихованні підростаючого покоління, вивчення і використання на практиці спадщини Олександра Антоновича Захаренка.


Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Черкаського обкому Профспілки


Форум молодих учителів ЧеркащиниФорум молодих учителів Черкащини

Форум молодих учителів ЧеркащиниФорум молодих учителів Черкащини

Форум молодих учителів Черкащини Форум молодих учителів Черкащини

Схожі публікації


Догори