Студенти КНУ імені Тараса Шевченка пишуть статті до Вікіпедії замість написання рефератів

Студенти КНУ імені Тараса Шевченка пишуть статті до Вікіпедії замість написання рефератівДнями було підписано Меморандум про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та «Вікімедіа Україна».

Цей договір є офіційним затвердженням Вікіпроекту, що розпочав свою роботу в Університеті, зокрема на факультеті соціології, ще минулого року, та має на меті запровадження для студентів такого виду роботи як написання статей до Вікіпедії замість написання рефератів.

За основними положеннями Меморандуму університет зобов’язується:

– сприяти поширенню серед викладачів Університету написання статей в українському сегменті Вікіпедії як формі самостійної роботи студентів відповідно до правил Вікіпедії;

– сприяти проведенню тренінгів щодо технічних прийомів та правил створення й редагування статей у Вікіпедії шляхом забезпечення учасників аудиторіями з необхідним оснащенням (проектором, комп’ютерами).

«Вікімедіа Україна» зобов’язується:

– створити спеціальну сторінку у Вікіпедії для координації взаємодії студентів та викладачів Університету зі спільнотою дописувачів Вікіпедії;

– надавати експертну та консультаційну допомогу студентам та викладачам Університету щодо технічних прийомів та правил створення й редагування статей у Вікіпедії.


КНУ імені Тараса Шевченка

Схожі публікації


Догори