В Умані Святий Миколай «чергував» у студмістечку педагогічного університету

В Умані Святий Миколай «чергував» у студмістечку педагогічного університетуСвятий Миколай – вітчизняний аналог російського Діда Мороза, американського Санта Клауса, фінського Йоулупуккі та відповідних персонажів в інших країнах.

За українською традицією, у день вшанування святого, батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, зберігаючи у таємниці свою причетність до них. Мета цього – підтримати дитячу віру у чудо, яке творить сам Святий Миколаєм, добро та милосердя.

Започатковані відвідини Святого Миколая гуртожитків Уманського педагогічного університету імені Павла Тичини стали доброю і приємною традицією. Адже багато з студентів живуть далеко від отчого дому і навіть не сподіваються на маленькі дива.

Миколай обійшов усі кімнати гуртожитків із великим чарівним мішком подарунків, який заздалегідь дбайливо наповнили солодощами деканати факультетів, добре попрацювали лідери студентського самоврядування.

Ніхто не залишився без подарунка – кожен чобіток чи то торбинка на дверях, що власноруч прикрашали студенти, був наповнений солодкими сюрпризами. І, хоч наші «студмістечківці» вже зовсім дорослі, проте всі по-дитячому раділи подарункам.

Окрім того, студентським самоврядуванням гуртожитку спільно з відділом виховної роботи була заздалегідь продумана вечірня розважальна програма, що вміщала й ігри, й конкурси, й святкову вікторину. Тому свято «пасивної» радості перейшло в активні веселощі та дива.

Власне змістом такого свята є увага, прояв любові до ближнього, адже напередодні Різдва найголовнішим для кожного з нас має бути бажання проявити співчуття до ближніх, рідних, знайомих, а надто нужденних, обездолених. Це свято нагадує нам, що найголовніша річ у світі – це любов.

Тож вірте у чудеса!


Прес-центр УДПУ


В Умані Святий Миколай «чергував» у студмістечку педагогічного університету

Схожі публікації


Догори