У столиці відбулися урочистості до Дня працівників позашкільної освіти

У столиці відбулися урочистості до Дня працівників позашкільної освіти21 листопада у Київському міському Будинку вчителя відбулися урочистості до Дня працівників позашкільної освіти «Нам Україна вище над усе!».

У заході взяли участь заступник голови КМДА Ганна Старостенко, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян, директори і заступники директорів позашкільних навчальних закладів, заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів, спеціалісти управлінь освіти районних в місті Києві державних адміністрацій.

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час урочистих заходів з нагоди Дня працівників позашкільної освіти зазначила: «Сьогодні наша Батьківщина переживає дуже нелегкі часи. І національно-патріотичне виховання наших дітей та молоді має пройти червоною ниткою крізь програми не лише навчальних, а й позашкільних закладів освіти. Маю зазначити, що з цим завданням столичні позашкільники справляються відмінно. Своєю любов’ю до прекрасного вони гартують дух молодого покоління. Своїм прикладом патріотизму та відданості рідній землі, вони запалюють у молодих серцях вогник добра та любові до Батьківщини».

З нагоди свята відбулася церемонія нагородження кращих освітян. За високі досягнення в роботі, вагомий особистий внесок у справу розбудови столичної освіти позашкільники отримали подяки та грамоти від Міністерства освіти і науки України і Департаменту освіти і науки, молоді і спорту.

Також усі гості мали нагоду послухати мелодійні пісні у виконанні юних талантів та переглянути виставу «Ікар» театру-студії 5.1. Палацу дітей та юнацтва Печерського району.

Традиція проведення свята для працівників позашкільних навчальних закладів столиці була започаткована у 2002 році Головним управлінням освіти і науки у рамках акції «Театр – дітям».

Позашкільна освіта займає вагоме місце в системі безперервної освіти і є її невід’ємною й унікальною ланкою, головна мета якої – створення умов для розвитку творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей та учнівської молоді у вільний від навчання час, задоволення їх інтересів у професійному визначенні.

Позашкільні навчальні заклади виступають осередками всієї організаційно-масової роботи з дітьми та молоддю, де забезпечується їх змістове дозвілля. Кожен педагог-позашкільник – це неповторна особистість, яка має свій неповторний талант, що заохочує дітей до навчання та творчості в позаурочний час.

Прес-служба Київської міської організації Профспілки


У столиці відбулися урочистості до Дня працівників позашкільної освітиУ столиці відбулися урочистості до Дня працівників позашкільної освіти

У столиці відбулися урочистості до Дня працівників позашкільної освітиУ столиці відбулися урочистості до Дня працівників позашкільної освіти

Схожі публікації


Догори