На Волині відбулися обласні туристські змагання серед працівників освіти

На турбазі обласного Центру туризму, спорту та екскурсій «табір Сонячний» відбувалися обласні туристичні змагання серед працівників освіти Волині, у яких взяли участь 26 команд – майже 200 педагогів-туристів – зі всієї області. І вперше у таких змаганнях взяли участь освітяни з Луганщини – місто Попасна.

– Ці змагання, які обласний Центр туризму, щорічно проводить для освітян краю, і до яких долучив і управлінців, дає позитивні результати в роботі. Тут люди можуть вільно спілкуватись, обмінюватись думками, а перебування в природі додає сил та хорошого настрою, – зазначила у своєму привітанні заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломінаяка теж була учасницею таких змагань у попередніх роках.

– Реалізовуючи Всеукраїнську програму «Схід і Захід разом», ми запросили на туристичні змагання, які в нашій області відбуваються масово на високому рівні, і освітян з Луганщини. Людина, яка знає свій край, яка займається туризмом, веде активний і здоровий спосіб життя – велика людина. Тож, давайте зустрічатись, поєднувати туризм зі своєю практичною діяльністю. Той, хто займається туризмом, вміє передати дітям ті важливі знання і вміння, любов до рідного краю  – закликав учасників змагань  голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Василь Грановський.

Щиро привітав освітян-туристів і організатор цих змагань - директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін, який зазначив, що «табір Сонячний» завжди гостинно відкриває свої двері для дітей, молоді та дорослих, де відбуваються різноманітні заходи впродовж року. Це і літнє оздоровлення дітей, туристсько-спортивні масові заходи, активний відпочинок та дозвілля під час навчального процесу. І через два тижні тут відбуватимуться Міжнародні змагання з туризму «Волинь». – Приємо бачити усміхнені і щасливі обличчя людей, які щороку з великим задоволенням приїздять на наші змагання і цілий рік чекаю такої зустрічі. Надіюсь ці три дні ви проведете з користю для себе, – підсумував на урочистому відкритті Леонід Толстіхін.

Впродовж трьох днів збірні команди освітян з великим азартом змагались на дистанціях туристської «Смуги перешкод», комбінованої естафети з водного та велосипедного туризму, спортивного орієнтування за окремими програмами серед працівників управлінь та відділів освіти,  навчальних  закладів обласного підпорядкування, вищих навчальних закладів та педагогічних працівників закладів освіти. Також освітяни демонстрували свої вміння та навички у наданні доліканської допомоги.

Цікавою несподіванкою для учасників змагань стало те, що в один з днів до них завітала поважна делегація  керівників обласних центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді зі всієї України у ході проведення Всеукраїнського семінару-практикуму, який цього року відбувався на Волині,  для того аби познайомитись із системою роботи волинських колег. На керівників позашкільних навчальних закладів справило велике враження те, що в області відбуваються такі масові туристські змагання серед працівників освіти, у яких приймають участь навіть команди управлінь і відділів освіти нарівні з вчителями.

Відвідала змагання і начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, яка вболівала за свою команду і з приємністю спостерігала як освітяни вправно долають дистанцію.

Надзвичайно цікаво проходили і вечори у туристському таборі. На новій плавучій сцені, яку організатори спеціально підготували до змагань, відбувся концерт, який поєднував виступи номерів художньої самодіяльності команд-учасниць та артистів гурту «Доля».

На центральному майданчику табору були облаштовані дві унікальні виставки -

це експозиція «Народна війна» київської організації «Меморіал» імені В.Стуса та  «Україна у другій світовій війні», з якими учасники змагань могли познайомитись у вільний час.

В результаті напруженої боротьби головні освітяни області – команда управління освіти, науки та молоді здобула перемогу серед збірних команд працівників управлінь та відділів освіти, випередивши своїх найсильніших суперників - колег з відділу освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації  на одне очко. І замкнули трійку лідерів у цій категорії управлінці з відділу освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту Луцької райдержадміністрації.

Серед команд з числа педагогічних працівників навчальних закладів перемогу другий рік поспіль утримують за собою освітяни Старовижівського району, ІІ місце посіли представники Ківерцівського району і третіми стали педагоги міста Луцька.

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки став лідером у групі серед команд вищих навчальних закладів випередивши команду Луцького педагогічного коледжу.

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, обласної організації профспілки працівників освіти і науки, дипломи обласного центру туризму, спорту та екскурсій, кубками та  медалями.

Такі змагання Волинський обласний центр туризму, спорту та екскурсій щорічно проводить напередодні Всесвітнього Дня туризму з метою популяpизації спортивного туpизму, орієнтування та  краєзнавства  серед  педагогів Волині,  пропагування туризму, як засобу здорового способу життя та активного відпочинку, підвищення туpистської майстерності працівників освіти, обміну досвідом, зміцнення дpужніх зв’язків між освітянами області.

Начальник відділу освіти Попаснянської військово-цивільної адміністрації Марина Донцова зазначила, що їхня команда отримала надзвичайно велике задоволення від участі у цих змаганнях, які об’єднали і створили атмосферу великої дружньої родини, приємні враження від перебування на Волині та добрих і щирих волинських колег.

 

Волинська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори