Охорона праці – один з пріоритетів Профспілки

Із періодичністю в три роки лідери структурних ланок Чернігівської обласної організації Профспілки підтверджують свої повноваження представників Профспілки з питань охорони праці при здачі іспитів після проходження курсу навчання.

Ось і цього року 37 слухачів курсів пройшли перевірку знань та отримали відповідні посвідчення. Це дасть право профспілковим лідерам на здійснення громадського контролю у сфері охорони праці та участь у розслідуванні нещасних випадків.

Навчання традиційно проходило в Чернігівському НМЦ профспілок. У важливому заході взяли участь практично усі голови районних, міських організацій, голови первинних профспілкових організацій працівників вищих та професійно-технічних навчальних закладів, працівники апарату комітету обласної організації Профспілки.

Звертаючись до учасників, лідер обласної організації Тетяна Матвеєва наголосила: «Саме від знань та компетенції профспілкового лідера багато в чому залежить чи буде гідно представлено інтереси працюючих у сфері безпеки праці, а значить збережено  здоров'я та життя наших спілчан».

Протягом занять слухачі повністю засвоїли програму навчання, в яку були включені питання громадського контролю і державного нагляду за додержанням законодавства про охорону праці, атестації робочих місць, розслідування та облік нещасних випадків, організації роботи з охорони праці, пожежної безпеки та електробезпеки в установах і закладах освіти та багато інших.

Навчання на курсах проводили фахівці управління Державної служби з питань праці у Чернігівській області, Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, управління освіти і науки Чернігівської державної обласної адміністрації, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові та інші кваліфіковані викладачі.

За підсумками навчання профспілкові лідери склали іспити і отримали посвідчення.

 

Віталій Копиш, Чернігів

Схожі публікації


Догори