Студентські гуртожитки осучаснюються для життя молоді

Студентське життя – найпрекрасніша пора. Саме студентські роки найцікавіші і незабутні. Найважливіше питання для студентів після вступу до вищого навчального закладу є  питання житла.

Більшість студентів хочуть проживати в гуртожитку, і це зрозуміло. Спільна робота ректоратів вищих навчальних закладів та профкомів студентів Миколаївського національного  університету імені В.О. Сухомлинського, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та Чорноморського національного університету імені Петра Могили спрямована на забезпечення соціально – побутових умов студентів в гуртожитках.

Для забезпечення нормальних умов навчання студентів у ВНЗ функціонує 8 гуртожитків, в яких проживає 2968 студентів, що забезпечує 100% потребу. Усі заяви студентів на поселення задоволені.

Кращим гуртожитком Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського є гуртожиток № 1. У гуртожитку створені належні умови для проживання : відремонтовані побутові кімнати та кімнати для відпочинку, естетично оформлені інформаційні стенди, кухні оснащені новими газовими плитами.

Мешканці гуртожитку підтримують чистоту і порядок у своїх кімнатах та місцях загального користування, беруть участь у всіх видах робіт, пов’язаних із самообслуговуванням. Спортивна кімната  обладнана  різноманітними тренажерами.

Найкращим гуртожитком Чорноморського національного університету ім. Петра Могили є гуртожиток № 3. Профком студентів бере участь  в організації дозвілля та відпочинку студентів  та сприяє оформленню студентами субсидій на оплату за проживання в гуртожитках. Обладнано кухні , душові, туалети.

Одним із пріоритетних кроків  роботи профкому студентів Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова є поліпшення умов проживання студентів у гуртожитках.  Так, у гуртожитку № 1, встановлені турнікети на прохідних, ведеться відео – спостереження,  що підвищує рівень безпеки студентів, а також сприяє збереженню особистих речей та майна гуртожитку.

У гуртожитку  регулярно здійснюється поточний ремонт блоків та кімнат. Кожен блок має дві кімнати, які розраховані на двох та трьох чоловік, душову кімнату, санвузол. Кімнати укомплектовані необхідними меблями. На кожному поверсі є кухня.

Улюбленим місцем мешканців гуртожитку є кафе – буфет  з безкоштовним Wi-Fi. Всі гуртожитки підключенні до мережі Інтернет. 

Миколаївське студентство, як показало спілкування з ними, – це найбільш активна, креативна спільнота, яка генерує новітні ідеї та інтенсивно самореалізується, варто лише створити сприятливі умови – і для студентської молоді не існуватиме недосяжних висот.

 

Миколаївська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори