Атестація педпрацівників – питання наради у Міністерстві

Атестація педпрацівників – питання наради у Міністерстві26 січня 2012 року в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України відбулася нарада щодо запровадження змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників.

Відкрили нараду директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНмолодьспорту Олег Єресько та головний спеціаліст Департаменту Ольга Малишева. Згодом до роботи долучився заступник міністра Борис Жебровський.

Участь у обговоренні означеного питання взяли представники Профспілки працівників освіти і науки України – заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко, начальник Управління соціально-економічного захисту Антоніна Клименко, головний юрисконсульт Валентин Паливода, головний спеціаліст Ольга Гаращук та представники галузевої Профспілки з окремих регіонів.

Особлива увага була приділена обговоренню норм положення, що стосуються підвищення кваліфікації вчителів, які викладають декілька предметів; умов встановлення кваліфікаційних категорій педагогічним працівникам при переході з однієї посади на іншу; присвоєння педагогічних звань окремим працівникам ДНЗ.

Одне з питань, що порушила профспілкова сторона, було пов’язане з необхідністю забезпечення за підсумками атестації трудових прав вчителів, які викладають декілька предметів. Зокрема мова йшла про виплату заробітної плати із урахуванням поширення кваліфікаційної категорії на все педагогічне навантаження.

Також було наголошено на необхідності узгодження норм законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про освіту» в частині призначення на посаду та звільнення керівників ЗОШ.

Спілкуючись з учасниками наради, заступник міністра Борис Жебровський акцентував увагу на неприпустимості перевантаження педагогів під час проходження ними атестації не передбаченими положенням завданнями та вимогами.

Анонсуючи проведення всеукраїнської наради директорів МНЦ, заступник міністра зазначив про необхідність перегляду ролі та місця методичних кабінетів в організації атестації.

Для всебічного висвітлення питання атестації педагогічних кадрів та надання відповідних консультацій на офіційному сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України буде відкрито окрема рубрика.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення ЦК Профспілки


Атестація педпрацівників – питання наради у Міністерстві Атестація педпрацівників – питання наради у Міністерстві

Атестація педпрацівників – питання наради у Міністерстві Атестація педпрацівників – питання наради у Міністерстві

Атестація педпрацівників – питання наради у Міністерстві Атестація педпрацівників – питання наради у Міністерстві
0
26 січня 2012
6 901

Схожі публікації


Догори