Послаблення морозів очікується з 14 лютого

Послаблення морозів очікується з 14 лютогоЗа прогнозами Українського Гідрометеорологічного центру МНС, з 14 лютого середня температура повітря на всій території України підвищиться до -14…-19°С вночі та до -6…-11°С вдень. У південних регіонах температура досягне рівня -5…-10°С вночі та -1…-6°С вдень. При цьому 15-17 лютого температура підвищиться ще на 3-5 градусів, а 18-22 лютого - ще на 2-4 градуси. Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"В Україну йде циклон з Балкан, який витіснить холодне арктичне повітря. Циклонічний вихор просувається у північно-східному напрямку. Вже сьогодні під його вплив потрапили Одеська, Миколаївська, частково Кіровоградська та Херсонська області. У найближчі 2 дні ми очікуємо переміщення циклону через південний, центральний і східний регіони країни», - повідомив М.Кульбіда.

Він наголосив, що з одного боку циклон призупинить дію дуже низьких температур в Україні, а з іншого боку зумовить досить інтенсивні опади у вигляді снігу й мокрого снігу. Опади варто очікувати в південних, центральних і східних областях.

Крім того, з 24-25 лютого в Україні можуть розпочатися інтенсивні опади, вітер може посилитись до штормових значень, на дорогах можлива ожеледиця, налипання мокрого снігу на дротах.

Микола Кульбіда також наголосив, що за попередніми оцінками, швидкого потепління у березні очікувати не варто. Лише для танення всього снігового покриву знадобиться близько 7-10 днів. За прогнозами, весна прийде в Україну у середині – третій декаді березня.

За матеріалами МНС України
0
13 лютого 2012
2 444

Схожі публікації


Догори