Чергова перемога профспілок: на одну податкову звітність стало менше

Чергова перемога профспілок: на одну податкову звітність стало меншеНаслідком тривалих та наполегливих дій ФПУ стало те, що профспілки відтепер подаватимуть на одну податкову звітність менше.

Державна податкова служба України, зваживши на аргументовані доводи профспілок, видала роз'яснення, відповідно до якого профспілкові організації мають право не подавати Звіт про суми податкових пільг щодо доходів, які не підлягають оподаткуванню згідно пункту 157.9 Податкового кодексу, використані на цілі, передбачені статутом.

Таким чином, профспілки не повинні звітувати щодо доходів у вигляді членських внесків, та вiдрахувань коштiв пiдприємств, установ і органiзацiй на культурно-масову, фiзкультурну та оздоровчу роботу, а також вартості майна та послуг, отриманих первинною профспілковою організацією від роботодавця згідно з положеннями колективного договору (угоди) відповідно до ст. 42 Закону про профспілки – як це вимагалося раніше.

У затвердженому Державною податковою службою Довіднику пільг №61 на 1.04.2012 зазначені вище доходи виключені з переліку доходів, щодо яких потрібно подавати Звіт про суми податкових пільг.

Завантажити роз'яснення Державної податкової служби України rozyasnennya-dpa.doc [169.5 Kb][178] Завантажити Переглянути документ онлайн



Соціально-економічний департамент ФПУ

Схожі публікації


Догори