Відбулося засідання профільного Комітету ВР

У Верховній Раді України 20 травня 2009 р. відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти з порядком денним: «Про вдосконалення умов оплати праці педагогічних та науково-педагогічних працівників на основі Єдиної тарифної сітки». В його роботі взяв участь і виступив з інформацією голова Профспілки працівників освіти і науки України Леонід Сачков.

Учасники засідання заслухали інформацію Рахункової палати України про результати аналізу упорядкування умов оплати праці працівників бюджетної сфери на основі Єдиної тарифної сітки. Йшлося про ситуацію з рівнем заробітної плати педагогічних та науково-педагогічних працівників у зв'язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України № 939 від 25 жовтня 2008 року "Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери" та Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік".

Після всебічного обговорення було прийнято рішення: звернутися до Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо необхідності внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" в частині встановлення розмірів посадових окладів (тарифних ставок) працівника першого тарифного розряду на рівні мінімальної заробітної плати та направити відповідного листа до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Контроль за його виконанням покладено на Голову Комітету з питань науки і освіти Володимира Полохала.

Служба зв’язків галузевої профспілки
з громадськістю та ЗМІ
0
26 травня 2009
3 181

Схожі публікації


Догори