Затверджено Положення про Міністерство освіти і науки України

Затверджено Положення про Міністерство освіти  і науки України25 квітня 2013 року Президент України підписав Указ № 240/2013, яким затверджено Положення про Міністерство освіти і науки України (МОН України). Згідно з цим документом Указ Президента України від 8.04.2011 р. № 410, яким було затверджено попереднє Положення про Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, втрачає чинність.

Нагадаємо, що МОН України утворено згідно з Указом Президента України від 28.02.2013 р. № 96/2013 шляхом реорганізації Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Як зазначається у Положенні, МОН України є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади із забезпечення формування та реалізації державної політики у сферах освіти і науки, інтелектуальної власності, наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, інформатизації, формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів, створення умов для розвитку інформаційного суспільства, а також у сфері здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування і форми власності.

МОН України очолює Міністр, який призначається на посаду за поданням Прем'єр-міністра України і звільняється з посади Президентом України. Указом Президента України від 28.02.2013 р. № 102/2013 Міністром освіти і науки України призначено Табачника Дмитра Володимировича.

З набранням чинності цим Положенням (з дня його опублікування) будуть внесені відповідні зміни до Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки в частині зміни сторони угоди на Міністерство освіти і науки України.



Юридичний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори