Всеукраїнська нарада освітян з питань загальної середньої освіти

Всеукраїнська нарада освітян з питань загальної середньої освіти27 травня 2014 року у актовому залі Міністерства освіти і науки України відбулася Всеукраїнська нарада з питань загальної середньої освіти.

У нараді взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Полянський, народний депутат України, Голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Лілія Гриневич, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор Українського центру оцінювання якості Ігор Лікарчук, делегація від Профспілки працівників освіти і науки України, учителі, викладачі, ректори ВНЗ, представники освітянських організацій, ЗМІ.

Відкриваючи засідання Павло Полянський наголосив, що метою заходу є обмін думками з актуальних освітянських питань. Тому роботу було побудовано у режимі «вільний мікрофон», де кожен з присутніх мав нагоду донести свою позицію щодо доступності середньої освіти, отримання якісних знань, профільного навчання у школах тощо.

Колеги з усіх регіонів та областей долучилися до обговорення. Так, методисти у першу чергу підняли питання реформування методичної служби та інститутів післядипломної педагогічної освіти, системи відбору та грифування нових підручників та посібників.

Виступаючі педагоги-практики під час наради звернули увагу на ключові аспекти 12-річної освіти, доступність до якісної освіти у сільській школі, педагогічну свободу вчителя й директора навчального закладу. Обмінялися думками й щодо модернізації змісту освіти, профільного навчання у старшій школі, реальне впровадження дистанційного навчання й ролі Інтернету у ньому.

Жваву дискусію викликали питання децентралізації та дебюрократизації управління освітою, прийняття нових законодавчих актів й відповідних змін, на яких акцентувала Голова профільного Комітету Парламенту Лілія Гриневич.

«Насамперед освіта повинна повернути собі функцію «соціального ліфта», – наголосила народний депутат, – і громада не повинна залишитися осторонь від вимог до влади щодо фінансування галузі у повному обсязі, як закладено у законодавстві – 10% від ВВП».

Фотогалерея у ФБ

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
27 травня 2014
2 760

Схожі публікації


Догори