«Україна – єдина країна» – перший урок 2014-2015 навчального року

«Україна – єдина країна» – перший урок 2014-2015 навчального рокуЦього року перший урок у загальноосвітніх навчальних закладах країни пройде під назвою «Україна – єдина країна». Така тема зумовлена суспільно-політичною ситуацією та подіями останніх місяців в Україні.

Метою Першого уроку є формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави, – йдеться у листі-роз’ясненні профільного міністерства.

Форми і методи проведення Першого уроку можуть бути різноманітними і мають стати творчим доробком кожного педагога, але обирати їх варто з урахуванням вікових та психологічних особливостей учнів. Глибшому та усвідомленому сприйняттю теми сприятиме відповідне оформлення місця проведення уроку: зображення державних символів, географічна карта України, портрети відомих українців, афоризми про патріотизм, боротьбу за свободу тощо.

Доцільними будуть наявність елементів державної символіки в одязі вчителя та учнів, як то жовто-блакитні стрічки, та використання національного вбрання, що підкреслить єдність народу України.

Завантажити лист МОНУ lmon_1_9_388_01082014.doc [43.5 Kb][343] Завантажити Переглянути документ онлайн


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
12 серпня 2014
8 641

Схожі публікації


Догори