Прийнято закон щодо забезпечення права на освіту громадян на тимчасово окупованій території

Прийнято закон щодо забезпечення права на освіту громадян на тимчасово окупованій територіїВерховною Радою України прийнято Закон від 12 серпня 2014 року № 1635-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (щодо місця перебування та права на освіту). 5 вересня 2014 року Закон підписаний Президентом України і вже набрав чинності.

Законом передбачено, що громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, мають право на здобуття або продовження здобуття певного освітнього рівня на території інших регіонів України за рахунок коштів державного бюджету з наданням місць у гуртожитках на час навчання. Зарахування відбувається відповідно до умов прийому на навчання до ВНЗ.

У разі якщо такі громадяни не потрапили до переліку осіб, які рекомендовані вищим навчальним закладом до зарахування на місця державного замовлення, за зверненням вищого навчального закладу надаються додаткові місця державного замовлення з урахуванням напряму, обраного абітурієнтом.

Довідки, що підтверджують місце перебування громадян, які переселилися, видаються органами Державної міграційної служби на підставі паспорту України або іншого документу, та письмової заяви.

Завантажити документ zakon_okup_terytorii.doc [36.5 Kb][59] Завантажити Переглянути документ онлайн



Юридичний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори