Загальні збори Спілки ректорів вищих навчальних закладів України

Загальні збори Спілки ректорів вищих навчальних закладів України20 листопада 2014 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулися Загальні збори Спілки ректорів вищих навчальних закладів України.

Відкрив роботу та вів збори президент Спілки Л.В. Губерський. Участь у засіданні взяли запрошені гості від профільних департаментів та комітетів, зокрема, директор Департаменту вищої освіти Ю.М. Коровайченко, представник Комітету Парламенту з питань науки і освіти О.І. Козієвська, члени президії Спілки ректорів, ректори вищих навчальних закладів України.

Першим питанням, що було винесено на обговорення, став звіт про роботу громадського об’єднання Спілки ректорів вищих навчальних закладів України за період із 2009 до 2014 року.

Виступаючи перед учасниками президент Спілки Леонід Губерський доповів, що з моменту створення (1993 року) і донині вона об’єднує 140 вищих навчальних заклади.

Свою діяльність здійснює у напрямі сприяння захисту пріоритетів освіти, науки і культури як визначних чинників соціально-економічного і духовного розвитку в держави та всього суспільства, сприяння розвитку і поліпшення матеріальної бази вищої школи, захист професійних прав і свобод членів Спілки тощо.

За звітній період було проведено 10 засідань Президії Спілки ректорів, на яких розглянуто актуальні питання вищої освіти, проекти законодавчих та нормативно-правових документів, зокрема, проекти закону «Про вищу освіту», Концепції гуманітарного розвитку України на період до 2020 року, обговорено правові засади автономії ВНЗ, умови прийому та вступні кампанії за відповідними роками тощо.

Президент Спілки також зазначив, що об’єднання активно працює у напрямі визнання вищої освіти України на європейському освітньому просторі шляхом посилення тісної співпраці навчальних закладів, впровадження спільних інноваційних проектів, а також входження українських університетів у світові рейтинги.

У обговоренні доповіді взяв участь Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, який підкреслив важливість роботи Спілки у сучасних умовах, особливо щодо питань пріоритетності якісної вищої освіти, інтеграції у міжнародний освітній простір.

Наступним питанням заходу було обрання президента Спілки. На наступний термін одноголосно було обрано ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка – Леоніда Васильовича Губерського.

Збори також визначилися зі складом Президії Спілки, до якої увійшов Голова Профспілки Георгій Труханов.



Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
Фото – Андрія Еловікова, прес-центр КНУ імені Тараса Шевченка


Загальні збори Спілки ректорів вищих навчальних закладів УкраїниЗагальні збори Спілки ректорів вищих навчальних закладів України

Схожі публікації


Догори