Профспілки відкриті для соціального діалогу

Профспілки відкриті для соціального діалогуПонад 10 тисяч профспілкових активістів братимуть участь у Всеукраїнської акції протесту профспілок, що пройде в Києві 23 грудня. Передбачається, що до них приєднуються тисячі представників інших громадських організацій соціальної спрямованості.

Про це заявив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий на прес-конференції щодо соціальної та економічної політики нового Уряду, яка відбулася 22 грудня в інформаційної агенції «Укрінформ».

«Ми відкрити для соціального діалогу, – підкреслив Григорій Осовий. – Необхідна тільки політична воля та бажання вести такий діалог з боку Уряду».

Голова ФПУ проінформував, що він звернувся до голови Уряду України Арсенія Яценюка і членів Кабінету міністрів з пропозицією взяти участь у зустрічі з двома тисячами профспілковими активістами з усіх регіонів України – учасниками Всеукраїнської акції протесту профспілок.

«Уряд буде мати можливість зустрітися з представниками трудових колективів, вислухати їх, пояснити свою позицію, – зазначив Григорій Осовий. – Таким чином, якщо у Кабміну є аргументи на користь своїх дій, хай відкрито про це скажуть. Ми впевнені, що Уряд має зустрічатися з профспілками не, як кажуть, пост-фактум, а проводити цій діалог системно, відкрито і публічно».

У своєму зверненні Голова ФПУ наголосив, що чергові ініціативи Кабінету Міністрів України щодо соціальних і трудових обмежень, відсутність реального соціального діалогу з профспілками з Програми діяльності Уряду і проекту Державного бюджету на 2015 рік стали причиною різкої соціальної напруги в трудових колективах та спонукали до проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок.

За матеріалами ФПУ
0
22 грудня 2014
2 083

Схожі публікації


Догори