У вступній кампанії вже взяли участь понад 317 тисяч абітурієнтів

У вступній кампанії вже взяли участь понад 317 тисяч абітурієнтівУ Єдиній державній електронній базі з питань освіти зареєстровано понад 1 074 954 заяви від більш як 317 809 вступників на освітні програми молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра. За допомогою системи електронної реєстрації до вищих навчальних закладів вже подано 450 тисяч заяв (станом на 20 липня 2015 року).

Майже 143 тисячі вступників подали заяви про вступ на програми бакалавра, 102 тисячі беруть участь у конкурсі на вступ на програми молодшого спеціаліста.

На програми підготовки спеціалістів вступають майже 67 тисяч осіб, магістратури – 48 тисяч.

Як відомо, вступна кампанія до вищих навчальних закладів розпочалася 10 липня. Цього року прийом заяв від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти завершиться о 18.00 годині 31 липня.

Прийом заяв та документів від осіб, які мають складати вступні екзамени або проходити творчі конкурси буде завершено на тиждень раніше – 24 липня.

Рейтингові списки вступників, які вступають до ВНЗ для здобуття рівня молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра, а також магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення будуть оприлюднені навчальними закладами 4 серпня.

Після чого, вступники, які отримають рекомендації до зарахування, мають виконати необхідні вимоги до зарахування: для зарахування на місця державного замовлення до 18.00 години 8 серпня; на місця за кошти фізичних та юридичних осіб не пізніше 15 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбудеться 10 серпня.

Зарахування вступників, які навчатимуться за кошти фізичних та юридичних осіб відбудеться не пізніше 17 серпня.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
(за матеріалами Інтернет-видань)
0
28 липня 2015
1 731

Схожі публікації


Догори