Цьогоріч до перших класів піде 414 тисяч дітей

Цьогоріч до перших класів піде 414 тисяч дітей26 серпня 2015 року у Будинку Уряду під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулося розширене засідання Уряду за участю голів обласних державних адміністрацій, у якому взяв участь Міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Під час виступу Міністр освіти і науки України повідомив, що у 2015-2016 навчальному році кількість учнів у школах збільшиться на 38 тисяч, і до перших класів цьогоріч піде 414 тисяч дітей.

Крім того, Сергій Квіт зазначив, що на ремонтні роботи шкіл виділено близько 1 мільярда 155 мільйонів гривень.

Також в Україні планують побудувати нові школи. «Дві школи у Києві, три школи у Київській області, по одній в Полтавській і Тернопільській областях і до кінця року чотири школи у Львівській області», – повідомив Міністр.

За словами Міністра, у Державному бюджеті закладені кошти на придбання приблизно 40 автобусів.

У Харківській, Вінницькій, Луганській, Черкаській областях вже було закуплено 10 шкільних автобусів. Як пояснив Сергій Квіт, нестача автобусів – проблема системна, зокрема, чимало автобусів було надано для потреб АТО. «Ми намагаємось закласти кошти в бюджет на наступний рік для вирішення цього питання», – пояснив Сергій Квіт.

За матеріалами МОН
0
31 серпня 2015
1 965

Схожі публікації


Догори