Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки

Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки13 червня 2016 року Одеська обласна організація Профспілки виступила гостинною стороною для членів виїзного засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

Відкрив та вів засідання Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов. Участь у роботі заходу взяв Голова Федерації профспілок Одеської області В'ячеслав Буратинський.

На порядок денний було винесено ряд актуальних та важливих питань діяльності організації, а саме:

– інформаційна діяльність Закарпатської обласної організації Профспілки, формування громадської думки та позитивного іміджу, присутність у медійному просторі;

– підсумки Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України за 2015 рік;

– Фонд солідарних дій Федерації профспілок України;

– подальші дії Профспілки в умовах підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги, інші внутрішньоспілкові питання.

З першого питання доповіла голова Закарпатського обкому Профспілки Тетяна Повханич. За допомогою мультимедійної презентації вона висвітлила основні аспекти діяльності організації у питанні формування позитивного іміджу та громадської думки про профспілку в області.

Зокрема, Тетяна Повханич підкреслила, що однією з головних умов успішної діяльності профспілки є власна інформаційна політика та її реалізація. Систематичне, об’єктивне й комплексне висвітлення власної роботи на сьогодні виходить у пріоритет діяльності кожної структурної ланки, оскільки саме інформаційний простір формує громадську думку, впливає на рейтинг довіри до профспілки як інституту громадянського суспільства.

Вона також повідомила, що інформація про діяльність організації оперативно висвітлюється на сайті організації, офіційній сторінці організації у соціальній мережі «Фейсбук», інформаційному бюлетені «Профспілкове щодення», інформстендах в усіх первинках, а також розповсюджується шляхом прямої розсилки за базами електронних адрес організаційних ланок, ЗМІ.

На завершення Тетяна Повханич підкреслила, що належне інформаційне забезпечення профспілкових організацій і членів профспілки, його системність є найважливішим і необхідним компонентом мотивації профспілкового членства, досягнення поставлених цілей і завдань.

До обговорення долучилися колеги, зокрема голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь, зазначив про важливість зворотного зв'язку з первинками та необхiднiсть постійного спілкування з профактивом.

Підбиваючи риску під обговоренням Георгій Труханов наголосив на актуальності питання іміджу та належного інформування суспільства про діяльність Профспілки з першоджерел – від самих організацій, їх лідерів та активістів, згадав про інформаційні атаки та чорний піар проти профспілок й звернув у вагу на важливість соціальних мереж, як інструменту оперативності та широкого залучення спілчан. Адже газети дещо втрачають свої позиції у цьому аспекті і поступово себе вичерпують, переводячи більшу частину роботи онлайн.

Важливим питання для обговорення були також подальші дії Профспілки в умовах підвищення цін і тарифів на ЖКП.

Так, Кабінетом Міністрів України у квітні цього року прийнято постанову № 315, за якою з 1 травня майже вдвічі підвищено ціну на газ для населення, скасовано його пільгову ціну за його використання у межах встановлених норм, що вже призвело підвищення тарифів на опалення та гарячу воду та у свою чергу спричинить подальше підвищення цін на інші товари і послуги, зростання рівня інфляції. Президія вважає, що зазначене рішення прийнято Урядом з порушенням принципів соціального діалогу.

ЦК Профспілки вже спрямовано звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою скасування постанови № 315, забезпечення збалансованого підходу до зростання ціни і тарифів на ЖКП, відновлення диференційованої плати за газ, адекватного підвищення рівня прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, розмірів оплати праці працівників, зокрема бюджетної сфери, пенсійного та стипендіального забезпечення, відшукання чітких механізмів подолання корупційних схем на ринку газу.

Члени засідання наголосили, що прийняття таких невиважених антисоціальних рішень, призведуть до масового зубожіння населення, вже спричинили наростання соціальної напруги в трудових колективах та провокують до акцій протесту.

Президія також підбила підсумки громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах за 2015 рік і визначила переможців – колективи навчальних закладів, які домоглися кращих показників у створенні безпечних умов праці та навчання.

Загалом засідання президії відбулося злагоджено, конструктивно, на високому організаційному рівні, відповідні постанови прийнято з усіх питань порядку денного.

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

 

Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки

 

Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки

 

Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки

 

 

Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки Виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки

 

0
14 червня 2016
1 630

Схожі публікації


Догори