Команда освітян на Міжнародних змаганнях вчителів у Болгарії

Команда освітян на Міжнародних змаганнях вчителів у БолгаріїІз 12 до 17 липня 2016 року в Республіці Болгарія (м. Варна) відбулася XII Міжнародні змагання вчителів.

Організатори змагань – Профспілка болгарських вчителів та Болгарська робітнича федерація «Спорт і здоров’я», проводиться під патронатом Прем’єр-Міністра Республіки Болгарія Бойка Борисова, Президента Конфедерації  незалежних профспілок Болгарії Пламена Димитрова та Європейського директора Європейського комітету Профспілок освіти Мартіна Ромера.

Організаційний комітет змагань очолила Янка Такева – голова Профспілки болгарських вчителів.

Цього року в змаганнях взяли участь понад 450 осіб, а це 25 команд з усіх  регіонів Болгарії, а також команди з Польщі, Румунії, України, представники з Таджикистану й Македонії.

Змагання проводилися з 10 видів спорту (плавання, шахи, настільний теніс, міні-футбол, пляжний волейбол, вуличний баскетбол, дартс, бридж, петанк, перетягування канату).

Команда освітян з України на цих змаганнях була представлена учасниками з 8 регіонів, зокрема: Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської,  Одеської, Рівненської, Сумської областей та м. Києва.

Наші спортсмени офіційно були заявлені у 3 спортивних дисциплінах: шахи, плавання та  настільний теніс.

Найбільш вдало виступила команда шахістів у складі Ольги Кричильської (Рівненська обл.) та Марії Потійчук (Житомирська обл.), виборовши друге командне місце серед жінок.

У змаганнях із шахів в особистому заліку друге місце здобула Ольга Кричильська (Рівненська обл.),  Афлатун Мамедов (Одеська обл.) – третє місце.

У особистому заліку в змаганнях з настільного тенісу призерами стали: Олександр Буберенко (Одеська обл.) – 2 місце та Золтан Сіладі (Закарпатська обл.) – 3 місце.

Крім участі у спортивних змаганнях, учасниками команди України було організовано вечір дружби, на який було запрошено організаторів змагань, почесних гостей та представників країн – учасниць з Польщі, Румунії, Македонії.

Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, якого було запрошено на змагання в якості почесного гостя, висловив слова подяки організаторам за прекрасну організацію змагання, сподівання на продовження співпраці у сфері розвитку спорту заради миру та популяризацію фізкультури й спорту серед освітян України.

Всі учасники збірної України вдячні болгарським колегам за гостинність і високий рівень організації змагань та висловили подяку керівництву Профспілки освіти і науки України, обласних організацій Профспілки за можливість участі у цих престижних та цікавих змаганнях.

Участь представників України у подібних заходах дає можливість продемонструвати високий рівень спортивної майстерності наших вчителів, що сприятиме піднесенню авторитету нашої держави, та буде стимулом для подальшого підвищення їх професійної компетентності.

 

Алла Негрієнко,

Відділ з гуманітарних питань ЦК Профспілки

Команда освітян на Міжнародних змаганнях вчителів у Болгарії Команда освітян на Міжнародних змаганнях вчителів у Болгарії

 

Команда освітян на Міжнародних змаганнях вчителів у Болгарії Команда освітян на Міжнародних змаганнях вчителів у Болгарії

 

Команда освітян на Міжнародних змаганнях вчителів у Болгарії Команда освітян на Міжнародних змаганнях вчителів у Болгарії

 

 

Схожі публікації


Догори