Уряд включив нацбезпеку в перелік пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки

Перелік пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки, під які розробляються спеціальні цільові програми, державне замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію тощо, доповнили новими напрямами, зокрема спрямованими на підтримку національної безпеки та оборони України.

Відповідну постанову підготовлено Міністерством освіти і науки України й затверджено на засіданні Кабінету Міністрів України 23 серпня 2016 року.

За словами Міністра освіти і науки України Лілія Гриневич перелік пріоритетів розвитку науки і техніки доповнено новими напрямами, які спрямовані на підвищення обороноздатності нашої держави, захист цивільного населення, розвиток сфери космічної діяльності, медицини, аграрного сектору і транспорту.

Постанова також уточнює низку пріоритетних напрямків, які були затверджені ще в минулій редакції цієї постанови та термін дії якої закінчився в 2015 році.

Оновлений перелік має сприяти концентрації державних фінансових ресурсів та уваги науковців на вирішенні найбільш актуальних наукових, науково-технічних та суспільних завдань, зокрема тих, що виникають в умовах тривалого військового конфлікту.

Довідково

Затверджений перелік встановлено на строк до 2020 року. Реалізація зазначених пріоритетних напрямів здійснюється шляхом розроблення та виконання відповідних державних цільових програм, державного замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію, підготовки наукових кадрів, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення наукових досліджень і науково-технічних розробок за визначеними та затвердженими на середньостроковий період (до 5 років) пріоритетними тематичними напрямами наукових досліджень і науково-технічних розробок.

Для актуалізації переліку Міністерсто освіти і науки України створило спеціальну робочу групу, до якої увійшли представники зацікавлених центральних органів виконавчої влади, у тому числі: Міністерства охорони здоров’я, Міністерства оборони, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства інфраструктури, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства культури, Міністерства молоді та спорту, Міністерства аграрної політики та продовольства, Державного космічного агентства, Національної академії наук України, Національної академії аграрних наук України, Національної академії медичних наук України, Служби безпеки України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державного концерну «Укроборонпром».


За матеріалами Урядового порталу
напрями
0
25 серпня 2016
2 033

Схожі публікації


Догори