Дитячий табір ЦК Профспілки «Пуща-Водиця» отримав вдячність Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики України висловило вдячність Дитячому позаміському закладу оздоровлення ЦК Профспілки «Пуща-Водиця» за високий рівень організації оздоровлення та відпочинку дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення у Донецькій області. 

Відзнаку було вручено під час наради з підведення підсумків літнього оздоровлення та відпочинку дітей міста Києва, яка відбулася 26 вересня 216 року у КМДА.

Заступник голови Київської міської держаної адміністрації Ганна Старостенко зазначила, що київська міська влада забезпечила змістовний відпочинок та оздоровлення більше ніж 8000 маленьких киян.

 Особливу увагу міська влада звернула на забезпечення відпочинком дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (забезпечено відпочинок та оздоровлення для 507 дітей); дітей з багатодітних родин (2250 дітей); дітей загиблих та учасників АТО (513 дітей); дітей, які перебувають на диспансерному обліку (1194 дітей).

Коментар заступника Голови Профспілки, директора табору Сергія Романюка

«Влітку 2016 року на звернення адміністрацій, де проходить АТО – Луганської та Донецької областей, за ініціативи Мінсоцполітики була розпочата акція щодо допомоги оздоровитися дітям, які проживають у зоні зіткнення.

Місто Київ долучилося до акції і на нараді директорів столичних дитячих таборів було вирішено прийняти на безкоштовній основі у заклади відпочинку по 10-15 діток.

Дитячий оздоровчий табір «Пуща Водиця» прийняв групу дітей на шосту зміну. До табору приїхали досить складні діти (із неблагополучних сімей, позбавлених батьківського піклування).

 Перше, що вони запитали, коли приїхали, – «А тут не стріляють?»… Далі – для них розпочалося нормальне спілкування з однолітками, спільні завдання та змістовне дозвілля.  Їх соціалізація пройшла успішно. Діти із зони АТО і столичні діти потоваришували – їх не розділяли статки і вони разом брали участь у всіх заходах, які пропонувала програма табору – спортивних, оздоровчих, розвиваючих і мовних. І через три тижні діти поїхали додому трішки здоровішими, із гарними згадками про столицю України».

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори