Сьогодні відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Сьогодні, 1 грудня 2016, відзначають Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунодефіциту. Цей день служить нагадуванням про необхідність зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІДу.

Нагадаємо, 30 років тому в Каліфорнії були зареєстровані перші випадки захворювання, яке стало відоме як СНІД. Тоді лікар Майкл Готліб звернув увагу на незвичне поєднання пневмонії і раку шкіри у п'яти молодих осіб нетрадиційної орієнтації з Лос-Анджелеса.

Також, згідно зі статистикою, наданою українським центром контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України, в цьому році було зареєстровано 13 381 новий випадок ВІЛ-інфекції (з них 2 349 дітей до 14 років). Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 293 739 нових випадків ВІЛ-інфекції, за цей час від Сніду померло 40 816 осіб. Найбільш уражені ВІЛ-інфекцією регіони – Дніпропетровська, Донецька, Київська, Миколаївська та Одеська області, а також Київ.

У листопаді 2013 року Кабінет міністрів України затвердив Національну програму протидії ВІЛ/СНІДу в Україні на 2014-2018 роки. Завдання нової Загальнодержавної програми полягає в посиленні найбільш ефективних заходів і напрацювань попередньої п'ятирічної програми з урахуванням провідного міжнародного досвіду та експертних рекомендацій Організації об'єднаних націй. 
Сьогодні у школах, вищих навчальних закладах України проходять тематичні заходи до цьго дня: бесіди, флеш-моби, вистави студентських театрів та різноманітні акції, які звертають увагу учнів та молоді на цю проблему і закликають берегти своє здоров’я та життя.
Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
1 грудня 2016
3 645

Схожі публікації


Догори