Профспілки вчителів Великобританії вимагають підвищення заробітної плати

Шість профспілок працівників освіти Великобританії внесли спільне подання до Комітету з перегляду зарплат шкільних вчителів, закликаючи до значного підвищення заробітної плати вчителів, яка була заморожена чи обмежена після 2011 року.

Комітет з перегляду зарплат шкільних вчителів – це консультативний автономний орган, що фінансується Міністерством освіти, який розробляє рекомендації щодо оплати праці, професійних обов’язків та робочого часу шкільних вчителів в Англії та Уельсі та доповідає Міністру освіти та Прем’єр-міністру. До його складу входить 8 осіб. Перед тим, як схвалити рекомендації, Комітет проводить консультації з профспілками вчителів, організаціями, що представляють шкільні керівні органи, та місцевими органами влади. Рекомендації Комітету носять консультативний характер, уряд не зобов’язаний виконувати їх.

У спільному поданні Асоціація вчителів і викладачів, Національна профспілка вчителів, які входять до Інтернаціоналу освіти, а також Асоціація керівників шкіл і коледжів, Національна асоціація директорів шкіл, профспілка «Голос» і Національна профспілка вчителів Уельсу закликали до «значного підвищення заробітної плати» вчителів з метою вирішення кризи найму та утримання працівників у сфері освіти.

У спільній заяві профспілки наголосили, що «наймається недостатньо вчителів, водночас занадто багато залишають професію через постійні перевтому, стрес і тиск».

Профспілки пов’язують кризу в залученні й утриманні працівників зі зниженням заробітної плати вчителів і керівників навчальних закладів, яка, за їхніми даними, зменшилася на 11,5% в реальному вираженні за період з 2010 по 2016 рік в результаті шести років заморожування та обмеження росту зарплат.

Ігнорування проблеми 

Стверджуючи, що саме це зробило професію менш привабливою для молоді, профспілки наголошують, що Міністр освіти Джастін Грінінг не відобразила цю проблему у своєму поданні до Комітету з перегляду зарплат шкільних вчителів, а навпаки, заявила, що будь-яке підвищення зарплат вчителів як і раніше не має перевищувати одного відсотка.

Шість профспілок стверджують, що «значне підвищення зарплат» є вкрай важливим для того, щоб задовольнити існуючий попит на вчителів і відреагувати на прогнозоване зростання кількості учнів на 750 тисяч до 2025 року.

Вартість життя зростає 

Профспілки виступають категорично проти виплати премій винятково за показники роботи, заявляючи, що всі вчителі повинні отримати підвищення зарплат, викликане зростанням вартості життя, щоб зарплат не відставав від темпів інфляції.

Підвищення зарплат також має бути «повністю профінансованим», щоб школи не були змушені виділяти кошти на підвищені зарплати зі своїх перевантажених бюджетів, – додають профспілки.

Комітет з перегляду зарплат шкільних вчителів представить свої рекомендації в середині цього року.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори