Заробітну плату освітян необхідно диференціювати

26 січня 2017 року відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, що проводив Віце-прем’єр-міністр П.В. Розенко.

За результатами обговорення членами робочої групи питання про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року, зокрема прийнято рішення щодо необхідності вжиття обласними та Київською міською державними адміністраціями разом з органами місцевого самоврядування заходів для забезпечення диференціації заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної, за рахунок встановлення доплат, надбавок, премій залежно від складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його праці з залученням коштів місцевих бюджетів.

Варто наголосити, що зобов’язання про необхідність забезпечення керівниками бюджетних установ та закладів, зокрема й галузі освіти, диференціації заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної, передбачено пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1037 «Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», про що наголошено у листі ЦК Профспілки від 4.01.2017 № 02-8/2.


Завантажити документ protokol-zasdannya.pdf [115.91 Kb][667] Завантажити Переглянути документ онлайн  
Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори