Кабінет Міністрів України прийняв постанову щодо встановлення з 1 січня 2011 року посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС на рівні 613 грн.

    Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 29 грудня 2010 р. № 1212 "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. N 1298 і від 25 жовтня 2008 р. N 939", відповідно до якої з 1 січня 2011 року посадовий оклад працівника 1 тарифного розряду ЄТС встановлюється на рівні 613 грн.
    Галузева профспілка, інші профспілки бюджетної сфери, а також Спільний представницький орган профспілок не погодилися з такою позицією Уряду. З цього пиводу заступник Голови ФПУ Г.В. Осовий, який брав участь у засіданні Кабінету Міністрів, зазначив:
    – Відповідно до законодавства України, тарифна ставка для бюджетників першого розряду повинна встановлюватися на рівні розміру мінімальної заробітної плати. Цього не відбувається з огляду на економічну кризу. На засіданні Кабінету Міністрів я нагадав, що під час підписання Генеральної угоди сторони соціального діалогу домовилися, що із зростанням економіки і збільшенням доходної частини бюджету тарифна ставка має наближатися до розміру мінімальної заробітної плати. На жаль, ми змушені були констатувати (відповідні розрахунки профспілкові фахівці надали Уряду), що наступного року відбудеться збільшення розриву мінімальної ставки порівняно з розміром мінімальної заробітної плати. По відношенню до минулого року ця різниця становить 6 гривень, тобто, Уряд не виконує свої зобов’язання, взяті за Генеральною угодою.
    У своїй відповіді екс-міністр праці та соціальної політики Василь Надрага запевнив, що «Уряд має намір поступово збільшувати тарифну ставку, зменшувати розрив між тарифною ставкою і мінімальною заробітною платою. Зокрема, вже до 1 березня мають бути підготовлені пропозиції щодо перегляду і збільшення тарифної ставки. Наступний перегляд буде здійснюватися за підсумками першого півріччя, виходячи з результатів економічної діяльності і доходної частини бюджету».
    Уряд не узяв до уваги зауваження і розрахунки профспілок і залишив своє рішення незмінним.

    З текстом постанови Кабінету Міністрів України № 1212 можна ознайомитися тут:
post-1212-1rozryad-613.doc [30.5 Kb][272] Завантажити Переглянути документ онлайн
0
5 січня 2011
5 430

Схожі публікації


Догори