Глобальна онлайн-трансляція до Всесвітнього дня вчителя 2020

Щороку, 5 жовтня, починаючи з 1994 року, ЮНЕСКО відзначає Всесвітній день вчителів.

Гасло Всесвітнього дня Вчителя у 2020 році – «Вчителі: лідерство в період кризи, переосмислення майбутнього».

Під час пандемії COVID-19 вчителі в усьому світі брали на себе ініціативи, продовжуючи забезпечувати якісну освіту, при цьому пристосовуючись до нових надзвичайно складних умов.

2020 рік видався дуже важким для кожного і особливо сильно торкнувся вчителів і викладачів. Безпрецедентні закриття шкіл в всьому світі змусили вчителів перейти на дистанційне викладання і навчання буквально протягом декількох днів.

У цій складній ситуації вчителі проявили надзвичайну відданість справі, зробивши все можливе і неможливе для своїх учнів. Проте багатьом із них довелося справлятися зі збільшеним в рази навантаженням, зі стресом на роботі, з турботами по дому та в своїх сім’ях.

Пандемія показала фундаментальні елементи нерівності, на які ми вказували багато років, включаючи хронічне недофінансування систем освіти і відсутність або недостатність підтримки вчителів з боку урядів. Вона також продемонструвала ту незамінну роль, яку вчителі і школи відіграють в наших суспільствах. 

Багато батьків сьогодні значно краще розуміють, наскільки важкою та складною є праця вчителя. У той же час, прагнення якомога швидше відкрити школи для занять ставить вчителів під загрозу інфікування, і профспілки усього світу наголошують на забезпеченні безпечного повернення в класи для всіх і кожного. 

 

Глобальна солідарність: 24-годинне онлайн-вшанування вчителів

У цей критичний період необхідно, щоб усі вчителі світу об’єдналися і підтримали один одного.

З цією метою Інтернаціонал Освіти проводить найбільшу онлайн-зустріч вчителів в історії: 24-годинний захід з прямою трансляцією, який охопить всю планету. Це можливість продемонструвати єдність всіх представників вчительської професії, відзначити досягнення і мобілізуватися для здійснення справжніх змін в школах і в суспільстві в усьому світі.

Це онлайн-захід буде включати сегменти, які висвітлюють особливі пріоритети вчителів та їх профспілок в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Африці, арабських країнах, Європі, Латинській Америці, Північній Америці і в країнах Карибського басейну.

Онлайн-трансляції будуть також включати глобальні діалоги та виступи ключових дійових осіб, які формують сектор освіти: високопоставлених осіб ООН, міністрів освіти та президентів.

Захід розпочнеться вранці 5 жовтня в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і завершиться через 24 години в Північній Америці і Карибському басейні.

Ціль: зібрати вчителів разом

Основне завдання інформаційної кампанії – розповісти вчителям про захід та мотивувати їх до того, щоб взяти участь в цьому глобальному спілкуванні та і в святкуваннях, які пройдуть по всій планеті 5 жовтня.

Крім того, це одна мета заходу – довести до відома всіх громадян планети, що вчителі збираються разом, щоб вести за собою і добитися, щоб світ засвоїв уроки нинішньої пандемії.

Веб-сайт заходу www.5oct.org/ru, додатковий хештег #WorldTeachersDay.

Цей веб-сайт доступний на всіх мовах, переклад яких підтримується в рамках цієї ініціативи: англійською, французькою, іспанською, арабською, португальською та російською мовами.

Цьогорічний Всесвітній день вчителя – це можливість зосередити увагу всього світу на можливостях вчителів, гнучкості та здатності пристосовуватися до будь-яких обставин, а також на силі та масштабах солідарності. 

Освітяни дійсно стоять на передовій кризи та допомагають переосмислити майбутнє, а глобальне святкування цього дня стане великим досягненням для профспілок у піднятті престижності професії вчителя.

Приєднуйтеся! 

Вшануймо працю вчителя в усьому світі! 

 Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти Девід Едвардс 


Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори