Співпраця профспілок України та Італії в сфері трудової міграції

Співпраця профспілок України та Італії в сфері трудової міграціїІз травня 2012 року Міжнародною Організацією Праці впроваджується в Україні проект «Ефективне управління трудовою міграцією та її кваліфікаційні аспекти».

Результатом реалізації проекту в Україні може стати підписання угоди між профспілками України та Італії в цій сфері на національному та галузевому рівнях.

27 листопада 2012 року у Будинку профспілок за участі представників Департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання Федерації профспілок України та членських організацій ФПУ відбулася фахова дискусія з обговорення проекту профугоди з питання права працівників-мігрантів.

У дискусії взяв участь завідувач юридичного відділу ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Курилкін.

Учасники заходу підкреслили важливість та актуальність питання захисту прав працівників-мігрантів, необхідність ратифікації Україною базових Конвенцій МОП № 97 «Про права працівників-мігрантів», № 143 «Про зловживання в галузі міграції та забезпеченні працівникам-мігрантам рівних можливостей і звернення», № 181 «Про приватні агенції зайнятості» та укладення з цього питання міжурядових угод.

Проектом двосторонньої профспілкової угоди, що планується до підписання в березні 2013 року, передбачається, зокрема, співробітництво з питань надання можливості вступу працівників-мігрантів у профспілку в країні перебування, забезпечення умов їх соціального захисту на рівні, не нижчим від працівників, які є громадянами цієї країни, користування додатковими перевагами, які надаються колективними договорами тощо.


Юридичний відділ ЦК Профспілки


Співпраця профспілок України та Італії в сфері трудової міграціїСпівпраця профспілок України та Італії в сфері трудової міграції

Схожі публікації


Догори