Затверджено Порядок стажування студентів

Затверджено Порядок стажування студентівСтуденти-стажисти, у разі виконання професійних робіт, отримуватимуть заробітну плату, а саме стажування обмежено 6-ма місяцями. Ці та інші норми містить «Порядок укладання договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типової форми договору на стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях», затверджений на засіданні Уряду 16 січня 2013 року.

«Порядок» надає студентам можливість ще під час навчання здобути досвід професійної роботи, зафіксувати це в трудовій книжці, що сприятиме їх працевлаштуванню та закріпленню на робочому місці. Роботодавці матимуть можливість підготувати кадровий резерв належного рівня професійної кваліфікації.

Стажування, згідно з «Порядком», буде проводитися у вільний від навчання час і обмежується періодом до 6 місяців. У разі виконання стажистом професійних робіт, виплачуватиметься заробітна плата. Про проходження стажування роботодавець повинен вносити запис до трудової книжки.

Для довідки

«Порядок укладання договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типової форми договору на стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях» затверджено Постановою КМУ з метою реалізації Закону України «Про зайнятість населення». Законом передбачено, що студенти, які здобули професію за певним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовжують навчатися, мають право проходити стажування за професією, за якою здобувається освіта, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, на умовах, визначених договором.

У «Порядку» передбачено:

• порядок укладання договору;

• права і обов’язки сторін;

• умови стажування.

Завантажити постанову КМУ postanova-kmu_stazhuvannya-studentiv.doc [46.5 Kb][121] Завантажити Переглянути документ онлайн


Завантажити Порядок poryadok-stazhuvannya-studentiv.doc [78 Kb][123] Завантажити Переглянути документ онлайн



Відділ з питань студентської молоді ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори