Сьогодні розпочинається ЗНО – 2013

Сьогодні розпочинається ЗНО – 2013У понеділок – 3 червня в Україні розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання. Результати тестування абітурієнти використовуватимуть під час вступної кампанії

Участь у зовнішньому незалежному оцінюванні в 2013 році мають намір взяти 322 тисячі зареєстрованих абітурієнтів, з яких майже чверть є випускниками шкіл минулих років.

Цього року до переліку тестових предметів було додано тест зі світової літератури, яким буде завершено цьогорічне зовнішнє оцінювання. Абітурієнти мали можливість обрати для тестування від 1 до 4 навчальних предметів, відповідно до майбутніх напрямів навчання.

Усього до програми проведення ЗНО у 2013 році включено 11 навчальних предметів: українська мова і література, математика, історія України, географія, біологія, фізика, хімія всесвітня історія, світова література, російська та іноземні мови.

Найбільш популярними серед абітурієнтів предметами ЗНО, окрім обов’язкового тесту з української мови, традиційно є математика та історія України. Тестування з цих предметів відбуватиметься впродовж двох сесій.

Основна сесія ЗНО триватиме до 27 червня. Усі тестування будуть відбуватися у спеціально створених пунктах тестування та розпочинатимуться об 11 годині ранку. Допуск учасників ЗНО до пунктів тестування буде припинятися за 10 хвилин до початку тестування – о 10.50.

Контроль за забезпеченням об’єктивності, відкритості та прозорості проведення ЗНО здійснюватимуть громадські спостерігачі.

Оголошення результатів основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання буде здійснюватися з 18 червня до 7 липня.

Додаткова сесія ЗНО для тих учасників, які не зможуть взяти участь у основній сесії тестування з поважних причин, буде проведена з 4 до 11 липня.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
3 червня 2013
2 544

Схожі публікації


Догори