Звернення Голови ФПУ з нагоди Міжнародного Дня інвалідів

Звернення Голови ФПУ з нагоди Міжнародного Дня інвалідів 3 грудня разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день інвалідів.

Подаємо звернення Голови Федерації профспілок України з нагоди цього дня!



Шановні спілчани!


Щороку 3 грудня разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день інвалідів. З 1992 року Генеральна Асамблея ООН оголосила цей день днем вшанування людей з особливими потребами. Україна долучилась до відзначення Міжнародного дня інвалідів з 1996 року.

Міжнародний день інвалідів у всьому світі об’єднує людей з особливими потребами та людей, небайдужих до їх долі. Сила духу, яку вони виявляють у повсякденному житті, їх працелюбність, наполегливість, вміння досягати поставленої мети допомагають їм вести повноцінне життя незважаючи на багато побутових незручностей.

На сьогодні, в Україні кількість людей з інвалідністю щороку зростає, і цьому є причини – халатність або недбалість посадових осіб, недостатнє державне фінансування, у т.ч. на охорону праці, прогалини з медичним забезпеченням, реабілітацією, екологічні проблеми, наслідки Чорнобильської катастрофи, довготривала антитерористична операція на Сході України.

Профспілкові організації разом із роботодавцями докладають зусиль щодо поліпшення умов праці наших співгромадян з особливими потребами, однак ми переконані, що турбота про них – справа великої державної ваги, адже інвалідність як соціальне явище може торкнутися кожного з нас, і тому потрібно все зробити для їх повноцінного життя.

Федерація профспілок України постійно співпрацює з громадськими організаціями інвалідів, бере участь та організовує відповідні заходи, під час яких порушуються питання щодо поліпшення соціального захисту громадян, що перебувають у складних життєвих обставинах, аби вони не почувалися обділеними, самотніми, відстороненими від соціуму.

ФПУ шанує благородну працю людей, які за покликом серця переймаються проблемами наших співвітчизників з особливими потребами.

Вшановуючи цей День, ми бажаємо вам міцного здоров’я, добробуту, довгих років мирного життя, щастя та злагоди у родинах, уваги й турботи від рідних та близьких!

З повагою
Голова Федерації профспілок України         Г.В. Осовий


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
3 грудня 2015
2 688

Схожі публікації


Догори