Проєкт Держбюджету-2022: на освіту передбачено 185,6 млрд гривень

На засіданні Уряду погоджено проєкт Державного бюджету на 2022 рік. Серед незмінних пріоритетів залишається сфера освіти.

Презентованим проєктом на освіту передбачено 185,6 млрд грн. Це на 16,7 млрд грн більше, ніж цьогоріч. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«Розроблений Мінфіном проєкт Держбюджету на 2022 рік уперше ґрунтується на Бюджетній декларації на 2022–2024 роки і за своєю пріоритетністю передбачає залучення ресурсів, у тому числі на збільшення стипендій, розвиток інклюзивної освіти та безбар’єрного простору», – зазначив Міністр.

Зокрема, на зарплату вчителів пропонується виділити 108 млрд грн.

«Підтримка освітян та гідні умови оплати праці – ключове завдання при формуванні бюджету, тому наразі команда МОН працює над тим, щоб знайти додаткові кошти для збільшення заробітних плат», – повідомив Сергій Шкарлет.

За його словами, 4,5 млрд грн пропонується виділити на стипендіальні видатки здобувачам освіти закладів професійної та вищої освіти, що на 1,1 млрд грн більше, ніж цього року. За представленим планом мінімальна стипендія в профтехах має становити 1 тис. 250 грн, а в університетах – 2 тис. грн. Це в 1,5-2 рази більше, ніж цього року.

У проєкті Держбюджету 2022 року передбачено нові субвенції на здорове харчування та пожежну безпеку в школах у розмірі 1,5 млрд грн кожна. Субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за планом становитиме 504 млн грн.

Також у 2022 році триватиме розбудова науково-практичних центрів професійної освіти (50 центрів), на які планується виділити 250 млн грн, що на 100 млн грн більше, ніж у поточному році. 

 

За матеріалам – МОН

Інфографіка – Мінфін  

бюджет22

Схожі публікації


Догори