Виключити Загальноросійську профспілку освіти зі світових та міжнародних профспілок

Профспілка працівників освіти і науки України направила вимогу виключення Загальноросійської профспілки освіти зі світових та міжнародних профспілок – Інтернаціоналу освіти та Європейського комітету профспілок освіти!

24 лютого Росія розпочала широкомасштабну кровопролитну війну в Україну по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Постійних ракетних обстрілів зазнають міста по всій Україні, в тому числі житлові будинки, школи, дитсадки, дитячі будинки, навчальні заклади. Російські окупанти вбивають дітей, простих мешканців міст та сіл!

У той час, як увесь цивілізований світ засуджує агресію Росії проти незалежної України і вимагає виведення військових сил РФ із нашої території, 25 лютого Федерація незалежних профспілок Росії схвалила заяву, якою підтримала війну Росії проти України.

У ній зазначається, що, федерація «підтримує кроки, які здійснює Президент В.В. Путін, політичне та військове керівництво Росії». ФНПР також заявила, що Україна представляє собою «пряму та явну загрозу для держави», а громадяни Росії потребують захисту, в тому числі, які проживають на Донбасі.

Загальноросійська профспілка освіти опублікувала дану заяву ФНПР на своєму офіційному сайті, тим самим продемонструвавши підтримку зазначеній в ній позиції.

Така позиція Загальноросійської профспілки освіти і ФНПР є неприпустимою та суперечить фундаментальним принципам, на яких базується діяльність профспілок в усьому світі, Інтернаціоналу освіти та Європейського комітету профспілок освіти.

Профспілка працівників освіти і науки України засуджує позицію Загальноросійської профспілки освіти та, зважаючи на те, що вона суперечить основоположним принципам діяльності світових профспілок, вимагає виключити з Інтернаціоналу освіти та Європейського комітету профспілок освіти Загальноросійську профспілку освіти, яка більше не може вважатися демократичною організацією, яка має підтримувати принципи незалежної профспілкової діяльності, що включають захист миру та свободи та повагу до людської гідності (згідно статті 3 Статуту Інтернаціоналу освіти).

наша боротьба

Схожі публікації


Догори