Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини

Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла ТичиниУ Черкаській обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України триває звітно-виборна кампанія. Вже відбулися звітно-виборні збори в 676 первинних профспілкових організаціях дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, вищих навчальних закладів та звітно-виборна конференція Уманської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

На високому організаційному рівні відбулася звітно-виборна конференція первинної профспілкової організації Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

У роботі конференції взяла участь і виступила голова Черкаського обкому, член Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Дем’янівна Жалдак.

Голова профкому університету О.С. Осадчий у своїй доповіді відзначив істотні зміни, що відбулися за останній час у навчальному закладі. Завдяки наполегливій праці трудового колективу, який очолює член-кореспондент АПН України, професор, член президії Черкаського обкому Профспілки Н.С. Побірченко, університет здобув визнання на загальнодержавному та міжнародному рівнях, про що свідчать численні перемоги, нагороди та відзнаки.

Університет стабільно входить до когорти найкращих вузів України, у рейтингах ЮНЕСКО «Топ-200 Україна» та у всесвітньому рейтингу «Вебометрикс» посідає відповідно 137 та 38 місця.

За рейтингом Міністерства освіти і науки України серед педагогічних та гуманітарних університетів УДПУ займає 4 місце. У консолідованому рейтингу ВНЗ України заклад увійшов до «Топ-10» університетів центрального регіону країни, а в номінації «Кращі педагогічні навчальні заклади України» виборов третє місце. За вагомі успіхи у підготовці педагогічних кадрів університет нагороджено Почесною грамотою Кабінету міністрів України.

У полі зору профкому та адміністрації постійно перебувають питання покращення соціального розвитку колективу та соціально-економічного захисту його членів. Тісна співпраця профкому з ректоратом університету на основі колективного договору дає відчутні результати.

В університеті немає заборгованості з заробітної плати та стипендій. Викладачі одержують зокрема оздоровчу допомогу та преміальні. Доплати до посадового окладу виплачують і тим, хто за результатами атестації робочих місць працює в шкідливих умовах.

Студенти-сироти, які перебувають на державному забезпеченні, отримують матеріальну підтримку з боку адміністрації та профспілкового комітету.

Профком університету приділяє велику увагу громадському контролю за виконанням вимог охорони праці, безпеки життєдіяльності. Результатом спільної з ректоратом роботи в цьому питанні стала перемога у Всеукраїнському громадському огляді-конкурсі умов і охорони праці в навчальних закладах. За підсумками 2013 року колектив був відзначений дипломом І ступеня і грошовою премією.

У вузі активно діють студентський клуб, спортклуб, музей історії навчального закладу, виходить газета «Педагогічні вісті», працюють літературна студія імені М.Бажана, студентський театр.

Дев’ять художніх творчих колективів мають почесне звання «народний». Студенти мають можливість підвищувати свою спортивну майстерність у секціях легкої атлетики, баскетболу, волейболу, футболу, настільного тенісу, ритмічної гімнастики. Вони неодноразово ставали призерами регіональних, міжвузівських та міжнародних змагань, серед них – члени олімпійської та молодіжної збірних України.

Профком та адміністрація потурбувалися про щорічне оздоровлення викладачів. працівників. Вони відпочивають у Трускавці в санаторі-профілакторії Львівської обласної організації Профспілки та на інших курортах. Профком оплачує 40 відсотків вартості путівки та компенсує одну тисячу гривень. За путівки, які викладачі придбали самостійно. Виплати профкому на оздоровлення студентів, працівників та їхніх дітей за останні роки значно зросли. За звітний період для цього було виділено 113 тисяч грн.

Профком УДПУ усіляко підтримує ініціативи студентської молоді. Стимулює розвиток студентського самоврядування, сприяє втіленню творчих молодіжних проектів.

Детальніше зупинилися на питаннях діяльність первинної профспілкової організації у своїх виступах Оксана Браславська – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри географії та методики її навчання; Олена Дудник – декан мистецько-педагогічного факультету, кандидат історичних наук, доцент; Наталія Алєксєєва – режисер університету, керівник студентського театру драми і комедії; Лілія Крутченко – заступник голови профкому університету по роботі з молоддю; Аліна Погушенко – студентка ІІІ курсу.

Глибоко проаналізувавши роботу профспілкового комітету, учасники конференції вирішили ще більше активізувати роботу з метою соціального захисту членів колективу, а роботу профкому за звітний період визнали задовільною.

Головою профкому на новий термін обрали Олександра Семеновича Осадчого.

Черкаський обком Профспілки працівників освіти і науки України


Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини    Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини

Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини    Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини

Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини    Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини

Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини    Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини

Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини    Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини

Звітно-виборна конференція профкому УДПУ імені Павла Тичини

Схожі публікації


Догори