Новий «тарифний зашморг» від влади

5 квітня 2017 року представники профспілок різних галузей зібралися під стінами Тернопільської обласної ради на акцію протесту, щоб зупинити тарифно-цінове свавілля влади.

Люди прийшли висловити своє невдоволення через встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу. Як пояснив голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний, на акцію протесту людей зумовило вийти рішення НКРЕКП «Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу», що мало вступити в дію з 1 квітня.

Учасники заходу вимагали скасування рішення Національної комісії, притягнення до відповідальності осіб, які його прийняли, накладення мораторію на підвищення цін і тарифів, які провокують зростання житлово-комунальних послуг й, звичайно, завершення роботи міжвідомчої робочої групи та оприлюднення її результатів.

Від обласної організації профспілки працівників освіти і науки України на мітингу виступили голова Бучацької районної організації Євген Рій та голова первинної профорганізації Магдалівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені родини Голоядів Підволочиського району Василь Мазур.

Пікетування підтримали більшість профспілкових колективів освітян та науковців, однак участь змогли взяти близько 300 осіб у зв’язку із неможливістю зірвати навчально-виховний процес у навчальних закладах.

У підсумку акції одноголосним рішенням прийнято резолюцію, яку буде надіслано Президенту України Порошенку П.О., Голові Верховної Ради України Парубію А.В та Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б.

Сьогоднішній протест доводить, що ми не будемо мовчати, бо хочемо жити достойно, а не просто виживати в умовах, які нам нав’язує влада.

 

 

Пресс-центр Тернопільської обласної організації

Схожі публікації


Догори