Співпраця з партнерами – важливий аспект роботи

14 листопада 2017 року  Президент України Петро Порошенко підписав  Указ №361/2017 «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!»

Після опублікування Указу Президента з метою формування  правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості спілчан  щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, Тиврівська районна організація  профспілки працівників освіти  взяла за основу  в своїй роботі в 2018 році  реалізацію правопросвітницькьго  проекту «Я маю право!»

Рішенням президії   29 січня 2018 року було розроблено і затверджено проект заходів, спрямованих на реалізацію спілчанами правопросвітницького проекту «Я маю право!» 

Дуже знаково, що саме 14 листопада 2018 року Тиврівська районна організація профспілки освітян разом зі своїми партнерами – директором Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги Ларисою Василівною  Пікановською  та начальником відділу Тиврівського бюро правової допомоги  Ярославою  Мачай підсумувала свою роботу по його виконанню.

Приємно відзначити, що в роботі семінару також взяли участь Олег  Педина – начальник відділу Вінницького бюро правової допомоги, Віталій Цимбал  - начальник Жмеринського бюро і  Віталій Длужинський  - головний спеціаліст Барського  бюро правової допомоги, Вікторія Жикевич - адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги, Олександр Аузяк - начальник Тиврівської філії ДУ  «Центр пробації» у Вінницькій області та працівники Тиврівського центру соціальних служб для сім'ї , дітей і молоді.  Також у нараді - семінарі взяли  участь заступник голови Тиврівської РДА Володимир Вікторович Вітюк та головний спеціаліст відділу освіти Лілія Коваль.

«Наш проект мав на меті  підвищити юридичну грамотність спілчан та сформувати в них   нову правову культуру. Девіз проекту: «ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!» Знаю свої права, користуюсь ними і знаю, що треба робити, коли мої права порушують. Ми  не лише інформували наших членів профспілки  про їхні права, а й  навчали, як ці права захищати та  намагатись давати  чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли їх права порушують» - зауважив в своєму звіті голова районної організації Профспілки освітян Михайло Подзігун.  

Прийняття нових законів, розпоряджень нашої влади зразу ж стали предметом обговорення їх виконання з головами профкомів, керівниками закладів освіти, їх  заступниками та виборним активом профспілок. І з першого заняття нам допомогли  мудрі правові порадники з Віницького центру  і Тиврівського бюро правової допомоги Лариса Василівна  Пікановська та  Ярослава  Леонідівна Мачай. У своїй газеті «Голос освітянської профспілки», яку ми випускаємо щомісяця, ми надавали роз'яснення, відповіді на запитання спілчан під рубрикою «Ви просили відповісти».

Ми  впевненні, що поширення правових знань  буде сприяти залученню наших освітян  до правової активності та правосвідомої поведінки.

Про виклики, успіхи та досягнення  та надану правову допомогу  по  виконанню  правопросвітницького проекту «Я маю право!» поділилася Лариса Василівна директор Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги.

Спілчани районної організації профспілки освітян в грудні 2018 року , згідно плану правопросвітницького проекту «Я маю право!», візьмуть участь в проведенні в закладах освіти  Всеукраїнського тижня права присвяченого Загальній декларації прав людини.

Михайло Подзігун, 

голова Тиврівської районної організації Профспілки 

Схожі публікації


Догори