Освітяни Запорізької області проти прийняття законопроекту №2681

Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України продовжує активну роботу стосовно проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)», реєстраційний № 2681 від 27.12.2019, внесеного народними депутатами України Г.М. Третьяковою та іншими народними депутатами.

Сорок два народних депутата, які є членами політичної партії «Слуга народу», запропонували на розгляд Верховної Ради України проект закону, який містить низку положень, що порушують міжнародні норми та національне законодавство, значно погіршуючи права профспілок та їх членів.

У січні 2020 року були направлені відповідні листи президенту України прем’єр-міністру України, пані Г.М. Третьяковій, голові Верховної Ради України, народним депутатам України від Запорізької області.

Цей законопроект суперечить Конституції України, основоположним конвенціям Міжнародної організації праці (МОП), зокрема Конвенції № 87 про свободу об'єднання та захист права на організацію і Конвенції № 98 про право на організацію та ведення колективних переговорів, а також положенням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Крім того, у разі прийняття цього законопроекту існує загроза руйнування системи соціального діалогу в Україні, що лежить в основі європейської соціальної моделі.

Десятки мільйонів членів профспілок у всьому світі солідарні з українським народом, працівниками та профспілками і підтримують їх у законній боротьбі за свої базові права.

Так як даний законопроект до даного часу не відкликано та знаходиться на розгляді у Верховній Раді України, обласна організація звернулась до голів та співголів фракцій політичних партій України та вдруге до народних депутатів України від Запорізької області.

У листах наголосили, що Галина Третьякова та її однопартійці не мають права встановлювати, як 7 мільйонам членів профспілок виконувати статутні завдання, на що мають право, а що у них треба забрати.

Спілчани Запорізької області кажуть «ГАНЬБА «слугам народу», які підписалися під цим законопроектом.

Україна – європейська цивілізована країна. Текст вищезазначеного законопроекту про це не свідчить.

За роки незалежної України жодного разу не було запропоновано такого ганебного законопроекту.

74 тисячі спілчан освіти Запорізької області обурені такими негативними діями «слуг народу», які є народними депутатами України. Залишають за собою право перейти до рішучих дій, про що й попередили у своїх листах

Є сподівання, що у Верховній Раді України є народні депутати, які не дозволять прийняти цей ганебний законопроект.

Прес-служба Запорізької обласної організації

2681

Схожі публікації


Догори