За нами правда!

27 жовтня 2022 року у Южноукраїнську відбулася зустріч працівників апарату Миколаївського обласного комітету Профспілки, начальника та головного бухгалтера управління освіти ЮМТГ та профспілкових лідерів первинних організацій.

Початок зустрічі був незвичним. Присутнім був продемонстрований відеофільм наших колег з Вітовської районної організації Профспілки про життя освітян у зоні бойових дій, який справив на всіх сильне враження. На очі наверталися сльози, що це діється ось тут, недалеко від твого дому. 

Продовженням такої атмосфери стала пісня «Чути гімн», слова якої «За нами правда» стало гаслом нашого зібрання, адже Профспілка повинна нести правду до людей.

З привітальним словом звернулася голова Миколаївської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Віра Михайлівна Оборонько, яка наголосила, що, незважаючи на все, Профспілка продовжує працювати і виконувати свої основні завдання – забезпечувати права та гарантії освітян в умовах воєнного стану та тривалих бойових дій. 

Досить цікавим і ґрунтовним був виступ начальника Управління освіти ім.Б. Грінченка Юрія Михайловича Сінчука, який акцентував увагу на тому, що співпраця Южноукраїнського управління освіти з Профспілкою спрямована на забезпечення законодавчих гарантій працівникам освіти.

Модератор зустрічі, голова профспілкової організації С.І. Майстренко, презентувала свою команду – лідерів профспілкових організацій, здатних ефективно відстоювати права та інтереси своїх членів Профспілки. Світлана Іванівна передавала слово своїм колегам для презентації досвіду роботи з того чи іншого напрямку. 

Голови первинних профспілкових організацій поділилися досвідом роботи у своїх навчальних закладах, а саме: про соціально-економічний захист, моральну та матеріальну підтримку спілчан, інформаційне забезпечення, про охорону праці в закладах, культурно-масову роботу, профспілкове членство і волонтерську роботу.

У своїх виступах колеги зазначили, що від початку російської агресії і до теперішнього часу, незважаючи на всі труднощі, профспілкові організації й далі виконують свої основні статутні завдання.

Учасниками зустрічі було вирішено і в подальшому спрямовувати зусилля на згуртованість наших лав, тісно співпрацювати з управлінням освіти, депутатським корпусом, будувати стосунки на засадах соціального партнерства, взаєморозуміння. Адже головне кредо нашої профспілкової організації «Бути разом з людьми, захищати кожного спілчанина, перейматися його проблемами».

 

Л.В. Гарага, голова первинної організації Профспілки

Южноукраїнського ліцею №1 ім. Захисників Вітчизни,

Миколаївська область

Схожі публікації


Догори