Методичні рекомендації МОН щодо здобуття середньої освіти в умовах воєнного стану

Міністерство освіти і науки України видало наказ від 15.05.2023 №563, який затверджує «Методичні рекомендації щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні».

У рекомендаціях МОН звертає увагу на важливість забезпечити право на безперервне здобуття освіти різних груп дітей (за кордоном, на тимчасово окупованих територіях, у зоні бойових дій, на очному й дистанційному навчанні в підконтрольних Україні регіонах). Також ідеться про те, щоб надати можливість українським дітям, які перебувають за кордоном, продовжити навчатися за українською програмою і сприяти тому, щоб вони не втрачали зв’язок з Україною.

Під час організації навчання учнів, які вимушено перебувають за кордоном і навчаються очно в школі країни перебування та дистанційно у школі України, щоб зменшити навантаження на цих учнів, МОН рекомендує за можливості оптимізувати освітній процес та враховувати результати навчання з тих предметів, які учні опановують у закордонній школі. 

 

Завантажити повний текст «Методичних рекомендацій щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні» nakaz_mon__563_vid_15_travnia_2023_roku_.pdf [1.47 Mb][817] Завантажити Переглянути документ онлайн



Схожі публікації


Догори