Міжнародна серпнева конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні»

Сьогодні, 18 серпня 2022 року, у форматі онлайн відбулася Міжнародна серпнева педагогічна науково-практична конференція «Освіта, освітяни – незламні у війні».

Серед спікерів конференції – Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України, представники Парламенту, директори департаментів освіти і науки ОВА, громадських інституцій, журналісти. 

Серед міжнародних партнерів та колег, які долучилися до роботи заходу, були Пшемислав Чарнек, Міністр освіти і науки Польщі, Мурат Шахін, Голова ЮНІСЕФ в Україні та інші. 

 У межах заходу були розглянуті питання серед яких:

  • виклики, які існують у сфері освіти й науки через широкомасштабне вторгнення рф на території України?
  • які необхідні законодавчі зміни для розвитку системи освіти?
  • як повертатися до навчання в новому навчальному році?
  • які стратегічні плани та можливості співпраці з міжнародними партнерами країн ЄС у сфері освіти й науки?

У своєму слові Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зауважив, що на сьогодні передбачено чотири моделі навчання в закладах загальної середньої освіти в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну.

За його словами в основу моделей навчання покладені чотири можливі локації учнів:

  • учасники освітнього процесу перебувають або повернулися на території, істотно віддалені від бойових дій; 
  • учасники освітнього процесу є внутрішньо переміщеними особами; 
  • учасники, які перебувають у зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях; 
  • учасники, які тимчасово є за межами України. 

Для двох категорій учнів – тих, хто перебуває на безпечних територіях і їх місце проживання не змінилося та тих, хто є внутрішньо переміщеними особами, – пропонуються наступні форми навчання: очна форма, дистанційна форма, сімейна (домашня) форма навчання, змішана форма навчання, екстернат.

Для учнів, які перебувають за кордоном, пропонується очна форма навчання, дистанційна форма навчання, сімейна (домашня) форма навчання та екстернат.

Для учнів, які перебувають на тимчасово захоплених територіях або в зоні бойових дій: дистанційна форма навчання або екстернат за дистанційною формою; сімейна (домашня) форма навчання; екстернат.

Більше інформації можна дізнатися у презентації МОН prezentatsiya_do_mizhn_serpn_ped_nauk-prakt_konferentsiya.pdf [4.45 Mb][469] Завантажити Переглянути документ онлайн та посібнику для освітян «Освіта України в умовах воєнного стану інформаційно-аналітичний збірник» (osvita_ukrayiny_v_umovakh_voyennoho_stanu.pdf [7.76 Mb][437] Завантажити Переглянути документ онлайн )

Далі робота конференції продовжилася за локаціями


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори