Безпека – найважливіша під час освітнього процесу

Міністерство освіти і науки України у своєму листі нагадує: під час воєнного стану пріоритетом в освіті є створення безпечних умов навчання. Визначення формату проведення занять у закладах освіти, життя та здоров’я українців – це пріоритет.

Відповідно до статті 571 Закону України «Про освіту» в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану для учнів і вчителів незалежно від місця їхнього перебування гарантовано право скористатися дистанційною або будь-якою іншою формою організації освітнього процесу, що є найбільш безпечною.

У 2023/2024 навчальному році роботу закладів загальної середньої освіти можна організовувати в очному, дистанційному або змішаному режимах. Такі рішення мають право ухвалювати на місцях – засновники закладів освіти, ОВА й Київська обласна міська військова адміністрація. 

Визначаючи формат організації занять, необхідно зважати на наявність та якість безпекових умов, що може забезпечити заклад освіти.

Під час організації освітнього процесу, як за очною, так і дистанційною або змішаною формами, у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога» або інших сигналів оповіщення необхідно перервати навчання та пройти до безпечного місця, у якому за можливості продовжити заняття. 

У міністерстві наголошують, що й під час дистанційного навчання в разі організації навчання в синхронному режимі педагогічні працівники повинні зупинити урок та звернути увагу школярів на необхідність піти в укриття. Перебувати в укриттях потрібно до завершення дії сигналу «Повітряна тривога».

МОН наполягає на важливості не нехтувати сигналами про небезпеку. У разі загрози дії вчителів та учнів мають бути спрямовані на мінімізацію ризиків для життя і здоров’я.

Завантажити лист МОН lyst-mon-bezpeka.pdf [247.44 Kb][157] Завантажити Переглянути документ онлайн



 

За матеріалами – МОН 

Схожі публікації


Догори