Обговорення проекту Методики віднесення посад працівників бюджетної сфери до певних розрядів ЄТС

Обговорення проекту Методики віднесення посад працівників бюджетної сфери до певних розрядів ЄТС29 серпня у Міністерстві соціальної політики України відбулися консультації щодо проекту Методики віднесення посад працівників бюджетної сфери до певних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.

У нараді взяли участь заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, представники профспілок бюджетної сфери, фахівці апарату ФПУ та галузевих міністерств. Від Профспілки працівників освіти і науки України участь взяв заступник Голови Сергій Романюк.

Обговорюючи Методику Профспілкова сторона наголосила, що СПО профспілок і Всеукраїнські профспілки бюджетної сфери неодноразово висловлювали зауваження та пропозиції до проекту Методики, проте вони не були враховані. Оскільки проект Методики погіршує умови оплати праці працівників бюджетної сфери, він є неприйнятний для встановлення об’єктивної оцінки результатів роботи працівника і не може бути погоджений СПО профспілок.

СПО профспілок виступає за надання разом з Методикою в єдиному «пакеті» документів:

• довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників для всіх галузей бюджетної сфери;

• проект Методики, в якому передбачити критерії оцінки посад окремо для кожної галузі; проекту постанови КМУ про оплату праці на основі ЄТС, яким передбачено механізм виплати надбавок, премій, інших виплат; проекту нової Єдиної тарифної сітки;

• розрахунки віднесення всіх посад (професій) працівників бюджетної сфери до певних розрядів ЄТС;

Запропоновано невідкладно провести додаткові наради з профспілками бюджетної сфери з залученням фахівців з НДІ праці та відповідних профільних міністерств для узгодження галузевих питань проекту Методики.

Профспілки також запропонували Мінсоцполітики провести презентацію удосконалення оплати праці працівників бюджетної сфери на основі розроблених вищезазначених нормативних документів по оплаті праці.

За результатами зустрічі, представниками Міністерства підтримано пропозицію сторони профспілок щодо проведення додаткових нарад з профспілками бюджетної сфери із залученням фахівців з НДІ праці та відповідних профільних міністерств для узгодження галузевих питань проекту Методики, розроблення проекту Постанови КМУ та надання його на розгляд, а також проведення, за результатами зазначених заходів, презентації напрацьованих матеріалів.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори